Emil Ghinea – Voi merge întotdeauna la limită, pentru a-mi atinge obiectivele! – Interviu acordat lui Cristian Oltean, pentru AutoRally.ro

0
920
Trofeul Râșnov powered by Pro-X este mai aproape decât ne imaginăm. În acest weekend ne vom reîntâlni cu cei mai rapizi piloți ai vitezei în coastă românești, însă până atunci ne îndreptăm atenția către sportivul care, de fiecare dată, parcurge cele mai însemnate distanțe pentru a ajunge pe traseele montane. Dacă regulamentul TNMVC din sezonul precedent ar fi fost identic cu cel adoptat la începutul acestui an, am fi putut să ne referim (nu doar informativ) la Emil Ghinea ca la vicecampionul absolut al Trofeului Național Masters, întrucât mangaliotul a ocupat poziția secundă a ierarhiei OPEN, la finele sezonului precedent.
Emil a fost dintotdeauna în centrul atenției noastre în vederea realizării unui interviu, motiv pentru care nu putea lipsi din seria începută de noi la finele săptămânii anterioare. Acesta ne-a impresionat cu fiecare prezență a sa la start, însă rezultatele sale din ultimele două sezoane ne întăresc convingerea că sportivul de la țărmul Mării Negre va ridica deasupra capului trofeul de campion național absolut la viteză în coastă.
Cristian: Posibil să fii fost deja pus în fața acestei întrebări, însă cu siguranță nu de către mine, motiv pentru care mi-ar face plăcere ca în prima parte a interviului nostru să ne spui cine este pilotul Emil Ghinea ? Ce anume te-a determinat să faci carieră în automobilismul sportiv ?
Emil: “Bună întrebare! Aș face o mică glumă spunând simplu: un ‘marinar’. Însă nu unul obișnuit, ci unul care și-a dorit să ajungă pilot. Am debutat în 2011, iar de atunci, constant, am fost prezent la etapele de viteza în coastă. Întotdeauna mi-a plăcut să concurez cu mașini deosebite. Mai mult decât atât, am reușit să cresc ritmul dar mai ales poziția în clasament, cu fiecare în parte: Renault 5, Clio V6 Trophy, Norma M20F”.
Cristian: Începând din 2022 – atunci când ai “gustat” prima victorie absolută – nu contenești să ne surprinzi plăcut, etapă de etapă. Într-adevăr, una este mai bună, alta este mai puțin bună, căci nu-i așa, nici modelul Norma nu mai este în “tinerețile sale”. Unii probabil ar spune că 5 victorii absolute în două sezoane este puțin, eu tind să cred că a fost doar încălzirea pentru ceea ce urmează. Spune-ne te rog, cum s-a simțit prima victorie a ta [Rânca 2022] dar și dubla reușită (consecutivă) de la Reșița din ultimele două sezoane ?
Emil: “Nu m-am ferit niciodată să mă declar fascinat și un fan devotat al traseului de la Rânca. Prima victorie din 2022 am simțit-o total, cu fiecare celulă a organismului…, nu este atât de simplu de explicat, ca să fiu sincer. A doua, cea de la Reșița, a venit ca o confirmare a faptului că prima victorie nu a fost o excepție. Apoi, visul frumos s-a terminat, dar nu în totalitate, întrucât am mai avut o sclipire chiar la Baia Mare, dar totul după un foarte mare efort. Într-adevăr, Norma nu mai este o puștoaică și necesită foarte mare atenție în pregătirea ei, de la etapă la cealaltă. La Reșița, în 2023, nu am urmărit neapărat victoria cât să-mi bat timpii din 2022, însă acest lucru a contribuit decisiv spre o victorie curată. 5 victorii absolute nu înseamnă nici puțin dar nici foarte mult, însă am eu o vorbă pe care s-o rețineți: Keep in touch!” (…)
Citiți continuarea interviului pe autorally.ro
VIDEO Reels recent, pe Riviera Sudului:


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply