Se sistează furnizarea apei potabile, timp de 24 de ore, pe mai multe străzi din Mangalia

0
510
RAJA S.A. Constanța informează populația Mangaliei că sistează furnizarea apei potabile, începând din noaptea zilei de joi, 4 aprilie, a.c., ora 00:00, până vineri, 5 aprilie, la aceeași oră, pentru executarea lucrărilor de racordare a noilor conducte de alimentare cu apă la sistemul centralizat, de la intersecția străzilor Oituz cu Portului.
Vor fi afectaţi de lipsa apei consumatorii din zona delimitată de intersecția Șoseaua Constanței cu strada Matei Basarab, inclusiv cei din cartierul „Coloniști”. În acest interval, în sectorul cuprins de intrarea în localitate, până la primul sens giratoriu (intersecția Șos. Constanței cu str. Rozelor – partea stângă), se va furniza apă cu presiune redusă.
Reprezentanții Regiei de apă mai precizează că perioada de sistare a alimentării cu apă este determinată de lungimea instalațiilor, diametrul acestora și a debitului de apă, timpul necesar de umplere și golire a rețelei de distribuție fiind de aproximativ 12 ore. Din această cauză, reluarea furnizării apei potabile se va face, progresiv, în fiecare zonă afectată.
Investiția face parte din contractul derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), CL16 – „Rețele apă și de canalizare Mangalia”, în valoare totală de aproximativ 41 de milioane de lei și a fost derulată de operatorul de apă pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de apă, calitatea acesteia, dar și reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție.
Pe această cale, operatorul de apă își cere scuze față de consumatorii care vor fi afectați de lipsa apei potabile și îi asigură că echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea intervenţiilor şi reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, reprezentanții RAJA roagă abonaţii afectaţi de această intervenție să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.


Mangalia News, 01.04.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply