Performanța în Robotică și viitorii inovatori ai României / Peste 13.000 de elevi și 2.000 de profesori pregătiți în educația STEM și antreprenoriat în Robotică

0
424
Weekendul acesta (22-24 martie), la centrul Agora din Iași va fi etapa națională a Campionatului de Robotică „FIRST Tech Challenge Romania”, ce are ca partener fondator BRD – un program de educație STEM și antreprenoriat în robotică pentru liceeni. Pentru cei care fac parte din competiție de cel puțin un an va fi o atmosferă cel puțin familiară. Însă pentru cineva care vede pentru prima dată marea de tineri angrenați în ceea ce poate părea o joacă, s-ar putea ca până la finalul primei zile să aibă surpriza să descopere că viitorul nu mai pare atât de greu de prezis.
Când pășești pentru prima data în clădirea în care au loc meciurile naționale FTC, probabil că te aștepți să vezi o mână de elevi așezați liniștiți pe scaune, așteptând să le vină rândul ca să susțină o prezentare școlărească cu un robot. Și în niciun caz nu ești pregătit să vezi galerii asistate de tobe mai ceva ca la un meci de fotbal, standuri de prezentare ale fiecărei echipe (și sunt 60 de echipe calificate, din cele aproape 200 înscrise la începutului campionatului, din toate colțurile țării), concursuri, mascote și roboți de toate formele, dimensiunile și culorile. Pentru că nu este doar despre competiția dintre roboții care au fost construiți și programați în multele luni dedicate doar pregătirilor. Echipele de liceeni iau parte la o experiență de învățare prin colaborare, care presupune meciuri, dar și demonstrații în care se vede că au trecut prin etape de construcție, proiectare, testare, echipe care formează alianțe, spectacole ale galeriilor, mentorat, pitching, marketing, premii diverse precum cel mai bun design sau cea mai fair-play echipă.
Totul a început în 2016, din inițiativa Asociației „Nație prin Educație”, alături de BRD Groupe Société Générale, ca partener fondator și „instigator” al proiectelor de educație non-formală din zona de STEM (Science, technology, engineering, and mathematics – „Științe, tehnologie, inginerie și matematică). Până în prezent, programul, care aderă la valorile și tematicile organizației mondiale FIRST, a facilitat participarea și educarea a peste 13.000 de elevi și peste 2.000 de profesori în educația STEM & antreprenoriat în Robotică. (…)
Continuarea, pe edupedu.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply