Nou record Cantus Mundi: 32.000 de participanți la Ora Pământului! Copiii din peste 280 de coruri și ansambluri instrumentale Cantus Mundi au cântat alături de familii, prieteni și profesori, pentru sănătatea planetei, în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara

0
332
Sâmbătă, 23 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, circa 32.000 de participanți au celebrat Ora Pământului alături de Programul Național Cantus Mundi cu prilejul celei mai mari mobilizări voluntare mondiale dedicate protejării mediului – Earth Hour.
Copiii din peste 280 de coruri și ansambluri instrumentale Cantus Mundi au cântat alături de familii, prieteni și profesori pentru sănătatea planetei, în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara.
Cel mai mare grup de copii a cântat pentru natură în județul Maramureș, la Baia Mare, în Parcul „Regina Maria” și în curtea Liceului cu Program Sportiv Baia Mare, unde peste 2.500 de persoane s-au reunit prin muzică împotriva risipei care afectează planeta. Participări impresionante în țară au fost și în județul Galați, unde aproape 1.000 de copii au cântat în centrul orașului și în localitățile Cudalbi, Ivești, Tecuci, Torcești și Umbrărești; în județul Bihor, unde circa 800 de copii din 12 coruri s-au reunit în Parcul 1 Decembrie din Oradea; județul Ilfov, cu aproape 500 de copii care au susținut recitaluri la Buftea și Brănești; județul Arad, unde peste 450 de copii au cântat în Piața Avram Iancu din Arad și Piața Regele Mihai I din Pecica; județul Brăila, cu 460 de copii care au susținut momente muzicale pline de emoție în fața Primăriei Brăila și la Monumentul Eroilor din localitatea Jirlău. În toată țara, copiii au fost însoțiți de dirijori, profesori, familii și prieteni, care au cântat alături de ei, sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta!”.
Ora Pământului la Mangalia a fost sărbătorită și de copiii de la Școala Gimnazială Nr. 3 și Școala Gala Galaction, întruniți în corul „Galacteea”, coordonat de prof. Andreea Rusu.

Mangalia News, 24.03.2024.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply