Reprezentanții Sindicatului Liber Navalistul de la Șantierul Damen din Mangalia, întrevedere cu ministrul Ștefan-Radu Oprea, la sediul MEAT

0
474
Marți, 19 martie a.c., la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), ministrul Ștefan-Radu Oprea a primit delegația reprezentanților Sindicatului Liber Navalistul, formată din președintele Laurențiu Gobeajă, vicepreședintele Eugen Arsenie, avocat Emil Tatu, însoțiți de secretarul general al Blocului Național Sindical, Horațiu Raicu.
În cadrul discuțiilor purtate a fost prezentată situația lucrărilor actuale din șantierul naval Damen Shipyards Mangalia, iar reprezentanții sindicali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la comenzile viitoare și, de asemenea, au revenit cu solicitarea fermă de a obține sprijinul necesar pentru protejarea locurilor de muncă și redresarea șantierului naval din Mangalia, considerat obiectiv strategic de interes național.
Ministrul Ștefan-Radu Oprea a subliniat, la rândul său, importanța pe care șantierul naval o are, atât ca activ al statului român, dar mai ales din perspectiva resursei umane specializate.
În momentul de față, partenerul olandez Damen Holding BV continuă să dețină managementul și controlul operațional al Damen Shipyard Mangalia, în conformitate cu acordul de asociere semnat în anul 2018.
MEAT sprijină funcționarea și dezvoltarea șantierului în limita competențelor pe care le are, considerând o prioritate asigurarea continuității activităților la nivelul de încărcare și de performanță de care a dat dovadă până în prezent.
Anterior întâlnirii cu reprezentanții Sindicatului Liber Navalistul, la sediul MEAT, ministrul Ștefan-Radu Oprea a avut o întrevedere cu reprezentanții directoratului Damen Shipyard Mangalia, numiți de Damen Holding B.V., președintele directoratului Sofien Lamiri și Liana Constantin, membru al directoratului. Aceștia au prezentat potențialele proiecte de reparații, modernizări, dar și construcții noi pentru care sunt în curs de ofertare și pentru care sunt necesare scrisori de garanție bancară.
Pe parcursul ambelor întâlniri, ministrul Ștefan-Radu Oprea a reafirmat faptul că MEAT este preocupat, pe de o parte, de situația angajaților care reprezintă o resursă de personal specializat extrem de importantă pentru România, iar pe de altă parte, de identificarea unor noi oportunități, în acord cu noile tehnologii, care implicit să asigure stabilitate și siguranța unui venit adecvat pentru forța de muncă existentă. Acesta a precizat ferm că va sprijini întru totul, în limita competențelor pe care le are, toate părțile implicate în vederea implementării celor mai bune soluții pentru șantierul Damen Shipyards Mangalia, menținând o comunicare strânsă și transparentă cu aceștia.

Mangalia News, 20.03.2024.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply