Cum merge „hora reciclării”, la trei luni de la start: Unii comercianți vor să iasă din sistem / Micii comercianți fac „reciclare scurtă” prin circuitul gri / Clienții, nemulțumiți de cum își pot recupera banii plătiți pe garanție

0
350
Sistemul de garanție-returnare, care a introdus o garanție de 50 de bani pe ambalaje de până la 2 litri, pentru a-i motiva pe cetățeni să recicleze, a împlinit oficial trei luni de funcționare. Însă nici până la această dată nu s-au înscris în sistem toți comercianții vizați, iar unii dintre ei vor deja să iasă din „hora reciclării”, reclamând tranziția nerealistă. Pe de altă parte, magazinele mari au avut forța de a implementa mai lin sistemul și de a instala aparate de reciclare. Însă câteodată unele dintre acestea nu funcționează, sunt deja pline sau nu „citesc” codurile de bare.
Magazinele „de cartier” încă se luptă cu colectarea, neavând spații adecvate pentru a strânge ambalajele și sunt nevoite să se asocieze cu alte magazine care au capacitatea. Sau au ales „reciclarea scurtă prin circuitul gri” prin care preiau ambalajele de la clienți, le oferă acestora garanția cash și apoi se duc singuri și reciclează la marile rețele de magazine. În ceea ce privește clienții, problemele lor sunt legate de returnarea garanției plătite pe ambalaje, mai precis faptul că angajații unor magazine nu știu cum să le returneze garanția sau că pot folosi voucherele primite la schimb doar în cadrul magazinelor unde au reciclat. (…)

Continuarea, pe economica.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply