Un cadou FOTO-VIDEO, de Mărțișor: „Dobrogea, doar un pic!” | „Relaxare. Sunete și imagini din Dobrogea”, de Mircea Bezergheanu

0
590

„Dobrogea, doar un pic!”, de Mircea Bezergheanu.

„Astăzi omul este departe de magie și este sclavul unei dihotomii cerebrale care îl împiedică să înțeleagă lumea. Departe de o viziune holistică a Universului, omul modern pierde oportunitatea de a vedea Universul și, deci, și pe sine însuși ca ființă divină, delegând sacerdoți și oameni de știință pentru a-l proteja de incertitudinile vieții. Ruptura s-a produs când viziunea Platoniană a fost înlocuită de rigoarea Arhimediană. Conducătorii lumii au luat puterea Magilor și au rupt-o în două – o parte a fost dată conducătorilor religioși, iar cealaltă parte, oamenilor care studiau știința. Astfel, omul, a pierdut legătura directă cu Misterul, apelând la intermediari pentru tot ceea ce îl copleșește. Știința i-a dat tehnologia care l-a înrobit și debilizat, iar religia i-a dar speranța că cineva îl va salva, făcându-l să creadă că nu trebuie să mai lupte pentru Libertate, libertate ce a devenit doar un cuvânt violat în arsenalul politicienilor noi. Oamenii, orbiți, au căutat formule pentru orice, ajungând astăzi la un impas, deoarece formulele noilor științe – Fizica cuantică, spre exemplu – anulează deja axiomele si formulele secolului trecut – Relativitatea fiind una dintre ele”.
Textul este o sinteză după ce m-am inspirat din opera profesorului Corrando Malanga, am încercat să condensez tot ceea ce am citit acolo”.

„Relaxare. Sunete și imagini din Dobrogea”:

MN: Alte albume Foto/Video extraordinare, realizate de Mircea Bezergheanu și publicate de Mangalia News, pot fi vizionate AICI.

Mangalia News, 01.03.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply