„Mărțișorul” și „Martenița”, „Baba Dochia și Baba Marta” s-au întâlnit în atelierele de creație ale prieteniei româno-bulgare, la Cercul Militar Mangalia! | Galerie FOTO

0
635
„17 februarie 2024, Mangalia, România. Atunci când celebrăm tradițiile legate de „Mărțișor” și „Martenița”, „Baba Dochia și Baba Marta”!
Firul alb roșu al Mărțișorului a unit oameni și și a leagat prietenii internaționale! In cadrul întâlnirii au fost organizate șase ateliere de creație, acolo unde, din materiale diferite și prin tehnici specifice, participanții români și bulgari, au realizat zeci de mărțișoare!
Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia, coordonați de doamna prof. înv. primar Elfride Chiriac, au creat minunatele simboluri care anunță venirea primăverii.
Domnul Anghel Georgian, colecționar de valoare, a participat cu o expoziție de mărțișoare care datează din perioada 1889-1897! Expoziția a stârnit un interes deosebit!
Inedite au fost cele două șnururi alb-roșii, lungi de câțiva metri, care au fost create de participanți și pe care le puteți vedea la Cercul Militar Mangalia și la Primăria Șabla!
In mod deosebit, vreau să mulțumesc doamnelor Liana Naum și Iordanka Stoeva, artizane cu inimi de aur, care “împrietenesc” trainic Mangalia și Șabla! De peste douăzeci de ani!
Felicitări, tuturor participanților!
Povestea continuă!”
Relatare transmisă de prof. Adriana Popescu.


Mangalia News, 19.02.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply