„Atelier de confecționat mărțișoare” – eveniment transfrontalier comun, româno-bulgar, dedicat zilei de 1 Martie, la Cercul Militar Mangalia

0
520
Sâmbătă, 17 februarie 2024, începând cu ora 10.00, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere Mangalia, în colaborare cu Uniunea Ofițerilor și Sergenților în Rezervă și în Retragere din Shabla, Bulgaria și Comitetul Național Român pentru Drepturile Copilului Constanța, organizeză în Sala Coloanelor a Cercului Militar Mangalia „Ateliere de confecționat mărțișoare”.
Obiceiul de Mărțișor a fost inclus în Lista elementelor patrimoniului cultural imaterial al umanității a UNESCO în 2017, ca „evenimente culturale asociate cu sărbătorirea zilei de 1 Martie”, propus într-un dosar colectiv de către Bulgaria, Macedonia de Nord, Moldova și România.
La evenimentul din data de 17 februarie 2024 și-au anunțat participarea doamne și domnișoare din Mangalia și din Shabla, care vor confecționa mărțișoare tradiționale și originale, vestitoare ale primăverii și ale retrezirii la viață a naturii înconjurătoare.
Cu acest prilej, se va putea admira și primul mărțișor atestat în România, alături de alte asemenea simboluri dedicate primăverii într-o mini-expoziție volantă.
Participantele vor fi răsplătite pentru munca lor cu diplome semnate de președinții celor trei ONG-uri organizatoare. (Comunicat transmis de ACMRR Mangalia).


Mangalia News, 12.02.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply