Premierul Marcel Ciolacu la Constanța: „Șantierul Naval Constanța e pe primul loc în Europa și pe locul 3 în lume, la construcția de tancuri petroliere și chimice, de ultimă generație!” | VIDEO

0
436

Vizita premierului Marcel Ciolacu la Șantierul Naval Constanța, vineri, 9 februarie 2024.

Marcel Ciolacu: „Industria românească există și se dezvoltă! Cifrele ne arată că anul trecut am exportat mai mult cu 1,3% și am importat mai puțin cu 3,2%.
Discuțiile avute cu cei care lucrează la Șantierul Naval Constanța mi-au reconfirmat ceea ce știam: românii sunt serioși și iscusiți. Iată că și în industrie și în tehnologie, românii sunt recunoscuți în lume pentru seriozitatea și competitivitatea muncii lor.
Problema structurală este și aici necesitatea forței de muncă bine pregătite. De aceea, voi propune marilor investitori un parteneriat care să aibă drept obiectiv strategic creșterea numărului de locuri în învățământul dual”.

Declarații de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu, la SN Constanța:

Felix Stroe; „Am participat astăzi, cu justificată mândrie, la vizita președintelui Marcel Ciolacu la unul dintre cele mai importante obiective economice din România, Șantierul Naval Constanța. Atenția pe care premierul și acest guvern o arată creșterii economiei naționale și dezvoltării industriale a țării este consistentă și fără precedent. Prim-ministrul Marcel Ciolacu transmite încă un semnal public puternic, de încredere în industria națională, pentru a schimba percepția falsă că România nu produce nimic și că totul se importă!”
„România produce la standarde înalte și este competitivă la nivel mondial. Avem motive să ne mândrim cu industria și cu produsele fabricate în România. Industria din România are o pondere în PIB de 25%! Mai mare decât în Germania și Franța și cu mult peste media UE (20%). Șantierul Naval Constanța e pe primul loc în Europa și pe locul 3 în lume, la construcția de tancuri petroliere și chimice, de ultimă generație!
Am convingerea că actualul context politic și fiscal, precum și măsurile economice care au fost și vor mai fi adoptate vor constitui un stimul concret și substanțial pentru o dezvoltare regională puternică și armonioasă!”, a declarat Felix Stroe, președintele organizației județene Constanța a PSD.
Printscreen video.

Mangalia News, 10.02.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply