Depunere de coroane la Monumentul Eroilor Martiri din Mangalia – Memento de Emil-Corneliu Ninu

0
702
Vineri, 22 decembrie 2023, ora 9.00, dând curs invitației Comandantului Garnizoanei Militare Mangalia, câțiva membri și simpatizanți ai Asociației CULTUL EROILOR Mangalia au participat la festivitatea dedicată Revoluției Române din Decembrie 1989.
După intonarea Imnului de Stat, preotul militar Ștefan Lazăr a oficiat slujba religioasă de înmormântare a celor doi martiri ai Mangaliei, cpt. rang II (pm) Ion Șercăianu și lt. (pm) Stan I. Dumitru, căzuți în timpul executării unor misiuni adecvate, primul în noaptea de 22 spre 23 decembrie, în apropierea releului de la Techirghiol, iar cel de-al doilea, în noaptea următoare, în acvatoriul portului Mangalia.
Alocuțiunea comandantului de garnizoană, cdor Mihail Dănilă, a evidențiat importanța istorică a răsturnării dictaturii și a ieșirii României din componența Tratataului de la Varșovia, care cuprindea țările socialiste din Europa, odată cu declanșarea evenimentelor de la Timișoara și, ulterior, din alte localități, culminând cu fuga secretarului general al PCR cu elicopterul. În încheiere, acesta a urat celor prezenți și familiilor lor SĂRBĂTORI FERICITE ȘI UN CĂLDUROS LA MULȚI ANI!
A urmat, apoi, depunerea de coroane de către următoarele delegații: Garnizoana Militară (comandant, comandor Mihail Dănilă), Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere (președinte, contraamiral de flotilă dr. Ion Condur), Liga Maiștrilor Militari de Marină (președinte, m.m.p.m., în rezervă, Marcel Barbu), Asociația CULTUL EROILOR Mangalia (președinte, slt. profesor Emil-Corneliu Ninu).
Festivitatea s-a încheiat cu frumoasa defilare a detașamentului de onoare.
Un program de colinde a plutit deasupra acvatoriului, din difuzoarele stației de amplificare, revărsând liniște și pace în sufletele participanților.
Reprezentanții ACEM s-au putut bucura și de câteva surpize deosebit de plăcute, constând în oferirea noului calendar creștin-ortodox și a unor cadouri celei mai tinere componente a organizației noastre, vizitarea unei nave de luptă, precum și fotografierea cu dl comandant al Garnizoanei, dl. cdor Mihail Dănilă, în fața Monumentului celor doi Martiri Militari din Mangalia, căzuți la datorie.
SĂRBĂTORI FERICITE, le dorim și noi tutror cadrelor militare active și în rezervă, odată cu tradiționala urare LA MULȚI ANI!

Prof. Emil-Corneliu Ninu.


Mangalia News, 23.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply