Elevii Colegiului Economic Mangalia privesc spre viitor, prin programul ROSE (galerie FOTO)

0
663
În luna decembrie, o parte din elevii Colegiului Economic Mangalia au beneficiat de două activități extracurriculare cuprinse în proiectul IDEIAM, INIȚIATIVA DE DEZVOLTARE EDUCATIVĂ PRIN INSTRUIRE, ACȚIUNE ȘI MOTIVARE (IDEIAM), din cadrul programului ROSE. Aceste activități au avut ca obiectiv atât consolidarea relațiilor de grup  și dezvoltarea  de abilități socio-emoționale și atitudini sociale pozitive prin educarea extracurriculară, cât și stimularea motivației pentru învățare și sporirea interesului elevilor pentru activitățile culturale.
În data de 10 decembrie, 70 de elevi ai Colegiului Economic Mangalia au avut ocazia să vadă piesa de teatru Ursul de Cehov, pusă în scenă la Casa de Cultură din Mangalia. Experiența s-a dovedit a fi foarte interesantă pentru elevii noștri, aceștia exprimându-și dorința de a mai participa la astfel de evenimente culturale. A doua activitate din cadrul proiectului a avut loc pe data de 16 decembrie, când un grup de 70 de elevi și 10 profesori au mers în vizită la două dintre univerisitățile de interes pentru elevii noștri, Academia de Studii Economice București și Universitatea Româno-Americană.
Activitatea, numită Să privim spre viitor și-a propus să scoată elevul din mediul formal de învățare și să îi ofere un cadru plăcut în care să se descopere pe sine, să își definească mai bine obiectivele pe termen lung, să cunoască universități în care ar putea să studieze ca viitor student, să își găsească resursele motivaționale necesare pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat. Vizitarea capitalei și cunoașterea unor medii academice pot constitui reale impulsuri spre autodepășire și fixarea unor obiective, precum continuarea studiilor după liceu, perfecționarea în anumite domenii, învățarea de lucruri noi. La final de zi, elevii noștri s-au bucurat de încă o experiență cu adevărat inedită și anume vizitarea Expoziției Picasso de la Muzeul de Artă Recentă, care cuprinde atât lucrări ale marelui artist spaniol, cât și lucrări ale artiștilor români inspirați de acesta.
Pe lângă aceste două activități extrașcolare, au existat și activități de dotare a șase săli de clasă deoarece sporirea atractivității demersului didactic ca urmare a utilizării de strategii didactice moderne și interactive cu ajutorul echipamentelor IT și software reprezintă un obiectiv constant pentru noi.


Mangalia News, 21.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply