Scrisoare deschisă a sindicaliștilor Radio România către decidenții politici: Pierderea tichetelor de masă, o catastrofă pentru angajații SRR!

0
338
De 95 de ani, Radioul Public este în slujba românilor transmitand echidistant informațiile cu adevarat importante care au intrat în istorie. Astazi, angajatii din Radio România sunt la un pas să piardă tichetele de masă, o situație umilitoare și nedemnă pentru oameni care își fac meseria cu devotament si cu profesionalism în schimbul unui salariu cu care nu s-au putut mândri vreodată!

Scrisoare deschisă a sindicaliștilor Radio România către decidenții politici: Pierderea tichetelor de masă, o catastrofă pentru angajații SRR!

Salariații SRR sunt la limita suportabilității, din cauza scăderii nivelului de trai. În contextul inflației de aproximativ 40 la sută în ultimii 7 ani, corelate cu scăderea puterii de cumpărare, angajații posturilor publice de radio au ajuns la limita de subzistență, mai ales că cei mai mulți dintre salariații SRR au, prin lege, limitări de drepturi și libertăți, iar în consecință este foarte dificil să suplinească veniturile din alte surse.
Majorările salariale acordate angajaților în ultimii 7 ani abia dacă sunt de aproximativ 15 la sută, ceea ce face ca veniturile să scadă, în termeni reali, cu un sfert. În contextul ordonanței de urgență aflate în dezbatere publică, solicităm retragerea proiectului ce prevede pierderea bonurilor de masă. Angajații instituțiilor finanțate din fonduri publice au solicitat și obținut drepturi suplimentare, iar de la 1 ianuarie 2024 toți salariații bugetari vor avea salriile majorate cu 5%. Salariații din SRR au rămas la același nivel, ceea ce face ca nici măcar la concursuri să nu participe, în unele cazuri, nimeni. De exemplu, un angajat pe funcția de reporter sau redactor cu studii superioare și fără vechime va avea un salariu net de doar 2.659 de lei, ceea ce face ca posturile publice de radio din toată țara să rămână, așa cum atrăgeam atenția, fără personal calificat.
În condițiile în care diminuarea nivelului de trai pentru salariații Societății Române de Radiodifuziune a ajuns la cote de neînchipuit, angajații, sindicalizați sau nu, au început seria protestelor. Solicităm retragerea din ordonanța urgență a paragrafului care prevede reducerea veniturilor cu un procent ce poate ajunge sau chiar depăși 33 la sută din venitul unui salariat din SRR aflat la început de carieră.


Mangalia News, 16.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply