ABADL a finalizat înnisiparea plajei din Agigea! Lucrările de protecție costieră (digurile din zonă) progresează [VIDEO]

0
398
„Suntem încântați să vă informăm despre ultimele noutăți în ceea ce privește implementarea proiectului cu finanțare europeană “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)” în care specialiștii Administrației Naționale Apele Române (ANAR) și Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) și-au unit eforturile într-o colaborare eficientă pentru a asigura protecția plajei din Agigea.
Echipa noastră a finalizat cu succes etapa de înnisipare a plajei, luând în considerare caracteristicile specifice ale zonei, precum falezele înalte și abrupte și acțiunile valurilor în condiții de furtună. În plus, suntem încântați să vă informăm că lucrările de protecție costieră pentru LOTUL 4 – AGIGEA progresează excelent!
Până în decembrie 2023, avem următoarele progrese:
• Dig 1 – 17% finalizat,
• Dig 2 – 15% finalizat,
• Dig 3 – 50% finalizat,
• Dig 4 – 70% finalizat.
Biostructura de mediu pentru Lotul 4 a fost complet finalizată, iar procesul de înnisipare a plajei s-a încheiat cu succes acum câteva zile. După finalizarea lucrărilor, zona Agigea va avea o apărare de mal de aproximativ 1200 m și o plajă nou creată.
Aceste inițiative sunt cruciale pentru dezvoltarea durabilă a întregului litoral românesc, având în vedere schimbările climatice și nevoile de protecție la eroziune pe termen lung. Proiectul nostru are ca scop prevenirea și gestionarea riscului prin protecția la eroziune a liniei țărmului românesc, oferind o soluție adaptată pe o durată de viață de 50 de ani.
Suntem mândri că facem parte din acest proiect esențial pentru țara noastră, iar fiecare zonă implicată beneficiază de amenajări costiere, inclusiv diguri și lucrări de înnisipare.
Valoarea totală a proiectului este de 3.805.641.721,67 lei, din care 2.722.170.915,77 lei sunt finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat .
Mulțumim pentru susținere și urmăriți-ne pentru mai multe actualizări despre progresul proiectului!”, este mesajul postat pe pagina de Fb a ABADL.

Mangalia News, 14.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply