Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu conducerea Google despre oportunitatea unor investiții majore în centre de date și servicii de cloud pentru infrastructura informatică a statului român

0
410
  • „Avem nevoie și de parteneri de anvergura Google, pentru a construi un sistem modern și eficient, astfel încât românii să nu mai fie puși pe drumuri la zeci de instituții, astfel încât să putem reduce evaziunea fiscală și să putem crește colectarea la buget”.
„M-am întâlnit astăzi (05.12.2023, n.red), cu conducerea marii companii tehnologice Google și am discutat despre oportunitatea unor investiții majore în centre de date și servicii de cloud pentru infrastructura informatică a statului român.
Avem la dispoziție miliarde de euro din fonduri europene pentru creșterea accesului la servicii publice de calitate, prin digitalizarea sistemului informatic guvernamental. Avem însă nevoie și de parteneri de anvergura Google pentru a construi un sistem modern și eficient, astfel încât românii să nu mai fie puși pe drumuri la zeci de instituții, astfel încât să putem reduce evaziunea fiscală și să putem crește colectarea la buget.
„Reprezentanții Google mi-au spus că România are o resursă umană uriașă în domeniul IT, specialiștii noștri fiind printre cei mai bine cotați pe plan mondial. Sunt convins că, folosind talentul lor și expertiza de top a Google, vom reuși să demarăm cele mai ambițioase proiecte în zona noilor tehnologii. Mai mult, vom da astfel un semnal clar și altor mari companii din IT care vor să se extindă în Europa de Est că aici, în România, găsesc oportunități excelente de dezvoltare a afacerilor!” – a declarat Marcel Ciolacu, premierul României, aflat în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.


Mangalia News, 06.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply