Păstrăvul din Țara Ta – un proiect unic, de mare succes! Păstrăvăria de pe lacul Oașa va ajunge să producă până la 800-1000 de tone de pește pe an!

0
454

„Cei care țin post se pot bucura în această perioadă de zilele de dezlegare la pește, când vor putea consuma acest aliment, sursă de proteine cu valoare ridicată.

Vă prezentăm un proiect de succes – Păstrăvăria de pe Lacul Oașa, în valoare totală de peste 2 milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM), privind înființarea unei ferme piscicole în județul Alba, comuna Șugag, pe lacul de acumulare Oașa, al cărui beneficiar este Păstrăvul din Țara Ta, Cooperativă Agricolă.
Ferma piscicolă realizată de cooperativa agricolă și finanțată din POPAM constă în amplasarea de viviere plutitoare în mijlocul lacului, în care cresc mii de păstrăvi curcubeu.
Prin utilajele, mijloacele de transport și echipamentele tehnologice și funcționale achiziționate prin proiect, păstrăvăria va ajunge să producă până la 800-1000 de tone de pește pe an. Proprietarii fermei susțin că respectă practici ecologice stricte, folosind tehnologii avansate pentru a asigura un mediu optim de creștere și sustenabilitate”.
„Păstrăvul din lacul Oașa este crescut cu hrană de înaltă calitate, fără ingrediente de origine animală sau soia modificată genetic. Prin adoptarea unor practici sustenabile, cooperativa devine un exemplu „verde” în domeniul pisciculturii românești”. (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale).


Mangalia News, 06.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply