Anca Mizumschi – PÂNĂ LA CAPĂT! Fragment din volumul „Țara mea suspendată”

0
512

„Acasă, ceilalți vorbesc limba mea, vorbesc despre mituri, despre prima dată când am fost îndrăgostită la 16 ani și mă plimbam pe malul Siutghiolului, despre mama și tata, cu lupta lor pentru supraviețuire. Acasă înseamnă bancurile de la Radio Erevan și înseamnă Europa Liberă si Bulă. Neapărat Bulă, personaj tragico-comic, înrudit cu cimitirul de la Săpânța, înrudit cu râsul de pe urmă, atunci când nimic nu ți-a mai rămas, înrudit cu Balcanii, cu Meșterul Manole și cu Zorba.
Dar eu am ajuns să trăiesc dincolo. Dincolo au și ei mituri și frig și insecuritate în oase, dar nu e frigul meu și nu e insecuritatea mea! E altceva! Pot să îi cred, pot să încerc să înțeleg, pot să îi ascult, pot face toate acestea, dar doar ca un spectator.
Dincolo, eu vorbesc limba lor și nimeni nu vorbește limba mea!
Și, pentru că nu pot lăsa ca singurul loc de pe Pământ – unde ceilalți vorbesc ca mine, și nu eu ca ei – să dispară, o să iubesc România până la capăt.
La mulți ani!”

„Țara mea suspendată”, Editura Herg Benet, 2018.

Copyright foto Sorin Onișor.

MN: Articolele despre scriitoarea și poeta cu origini mangaliene Anca Mizumschi, publicate de Mangalia News, pot fi vizionate AICI.


Mangalia News, 02.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply