Școlile și grădinițele din 5 județe – Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea – vor fi închise luni, anunță Ministerul Educației

0
354
Școlile și grădinițele din 5 județe – Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea – vor fi închise luni, anunță Ministerul Educației. Vremea este motivul pentru care școlile vor fi închise. Elevii vor recupera cursurile pierdute în această zi, iar inspectoratele școlare vor anunța cum vor fi organizate aceste recuperări.
Anunțul vine după ce Comitetele locale pentru situații de urgență au decis că toate școlile sunt închise luni și în județul Galați și, la fel, în tot județul Brăila, din cauza vremii nefavorabile. În acest județ, recomandarea inspectoratului școlar a fost ca orele să se desfășoare online acolo unde este posibil.
Redăm comunicatul Ministerului Educației:
„Ministerul Educaţiei a organizat astăzi, 26 noiembrie, o videoconferinţă la care au participat Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, Secretarul de Stat Sorin Ion şi inspectorii şcolari generali din judeţele afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, pentru evaluarea situaţiei din teritoriu şi pentru stabilirea paşilor ce vor urma în ceea ce priveşte activitatea din unităţile de învăţământ.
Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri şi întreruperea alimentării cu energie electrică în localităţi din mai multe judeţe, prin hotărârea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă/la solicitarea Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu aprobarea Ministerului Educaţiei, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea.
Recuperarea activităţii didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu consultarea unităţilor de învăţământ şi informarea Ministerului Educaţiei.
În restul judeţelor ţării, conform informaţiilor primite de la inspectorii şcolari generali, activitatea didactică nu este afectată.
Având în vedere că situaţia este dinamică, Ministerul Educaţiei ţine permanent legătura cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene.
Vom comunica detalii referitoare la eventuale schimbări privind gradul de afectare a activităţii din unităţile de învăţământ, dacă evoluţia situaţiei o va impune”.

(Informare de presă privind activitatea didactică în județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile în data de luni, 27 noiembrie 2023).

Mangalia News, 26.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply