SIGURANȚA PE INTERNET, temă actuală de dezbatere practică, la Școala Gimnazială „George Coșbuc” 23 August, structura Dulcești

0
618

O ȘCOALĂ DIN CE ÎN CE MAI ALTFEL…, DIN CE ÎN CE MAI VERDE!

Marti, 24 octombrie 2023, elevii ciclului primar de la Școala Gimnazială „George Coșbuc” 23 August, structură Dulcești, au experimentat siguranța pe internet, alături de Fundația LOGISTIC SERVICE SOLUȚION, prin reprezentanții Adrian Geneș și Raul Mitu.
Cu pricepere și tact pedagogic, d-nul Raul Mitu (CODE SCHOOL CLUBS) a îndrumat copiii în explorarea celor cinci teme importante și de maximă actualitate:
– Cum să fim curajoși pe internet?
– Cum să fim puternici pe internet?
– Cum să fim inteligenți pe internet?
– Cum să fim amabili pe internet?
– Cum să fim alerți pe internet?
Activitatea interactivă a debutat cu un exercițiu de cunoaștere a interlocutorilor. S-a discutat despre utilizarea internetului pentru obținerea de informații, navigarea pe rețele de socializare și jocuri. Concluzia a fost că internetul este la îndemâna copiilor în proporție de 99%, chiar dacă sunt din mediul rural. Astfel, Raul și-a moderat prezentarea pe nevoile specifice ale copiilor. Elevii au aflat informații noi despre crearea unor parole puternice, accesarea paginilor sigure de internet, soluții de respingere a atacurilor cibernetice. S-au făcut precizări referitoare la reclamele interzise, cu accent pe cele care oferă premii/câștiguri ușoare, prin accesarea unor link-uri. Copiii au exersat identificarea unor parole sigure și modul în care se pot proteja împotriva fraudării conturilor, precum și a cyberbullying-ului. În urma discuțiilor, elevii au înțeles care este importanța programului Antivirus.
Spre finalul activității, deja prietenul nostru Raul a prezentat copiilor Platforma Interland, prin utilizarea jocului „Eroii internetului”, în cadrul căruia aceștia au navigat pe „Râul realității”, răspunzând la întrebări specifice siguranței pe internet. Micii exploratori au fost entuziasmați la răspunsurile corecte, cu promisiunea că vor respecta recomandarea de a juca/învăța alături de părinți regulile siguranței pe internet.
Mulțumim colaboratorilor și îi așteptăm la următoarea activitate ce se va desfășura împreună cu părinții!
„CUNOAȘTEREA este putere. INFORMAȚIA înseamnă eliberare. EDUCAȚIA este premiza progresului în fiecare societate”. (Kofi Annan).
Director, prof. Valentina David, prof. înv. primar Mariana Anghel, Mihaela Tacu, Mihaela Rusca, Anișoara Soare, Mariana Diaconu.

Mangalia News, 26.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply