Copiii cu părinţi plecaţi în străinătate nu sunt singuri, la Colegiul Economic Mangalia

0
1340
Din inițiativa doamnei director Raluca-Simona Ciobănel, Colegiul Economic Mangalia este partener în  proiectul „Conectarea comunităților rurale din Regiunile Nord-Est şi Sud-Est prin măsuri de educație INTER-generațională, INTER-culturală, INTER-comunitară”, alături de Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională CREFOP.
Zece elevi ai colegiului nostru, care fac parte din grupul țintă, sunt beneficiari ai unor sesiuni de consiliere de dezvoltare personală cu scopul de a-și putea gestiona mai bine emoțiile și stările afective, generate de faptul că unul dintre părinți lucrează în afara țării. De asemenea, elevii participă și la numeroase activități interculturale și experiențe inedite. Pe lângă activitățile de consiliere și cele extrașcolare, elevii au primit și sprijin material, rechizite necesare începutului de an școlar și  vor merge într-o excursie în luna octombrie.
Obiectivele proiectului se concentrează pe creșterea încrederii în sine a adolescenților, implicarea în activități sociale și culturale, dezvoltarea competențelor de a comunica și de a argumenta. Ședințele de consiliere și dezvoltare personală (prof. Delia Casiana Florea) au ca scop întărirea comportamentelor pozitive la elevi și dezvoltarea empatiei ca abilitate de a înțelege modul în care o persoană trăiește și experimentează lumea. Ce beneficii autentice au cei care participă la proiect? Claritate în exprimare, autoînțelegere, asertivitate, înțelegerea celorlalți, evitarea blocajelor emoționale, construirea unor soluții eficiente.
„Adolescenții și tinerii noștri au nevoie de adulți empatici care să-i ghideze și să-i îndrume. Au nevoie să le oferim „plase de siguranță emoțională”, grijă și atenție. Considerăm că acest proiect merită extins și grupul țintă să fie toți elevii adolescenți, nu doar cei cu vârstă până în 15 ani, cu un părinte plecat din țară. Cu alte cuvinte, ne propunem ca, pe viitor, să extindem grupul de beneficiari căruia proiectul se adresează!”, subliniază doamna Simona Ciobănel.


Mangalia News, 04.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply