Se implementează proiectul ”Creșterea eficienței energetice a clădirii publice – Liceul Callatis Mangalia, județul Constanța”

0
702

Comunicat de presă:

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată! – Implementarea proiectului: Creșterea eficienței energetice a clădirii publice – Liceul Callatis Mangalia, județul Constanța, Iunie 2023.
Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Mangalia, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii publice – Liceul Callatis Mangalia, județul Constanța”, cod Proiect C5-B 2.1a-119, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării, Operațiunea Renovarea Energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, Titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B2.1/1, runda 1.
Contractul de Finanțare Nr. 130519 pentru proiectul nr. C5-B2.1.a-119, V intitulat „Creșterea eficienței energetice a clădirii publice – Liceul Callatis Mangalia, județul Constanța”, a fost încheiat, în data de 17.11.2022, cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de coordonator de investiții, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Mangalia, în calitate de beneficiar, având ca rezultate finale atingerea indicatorilor de eficiență energetică pentru unitățile de învățământ din municipiul Mangalia și realizarea stațiilor de încărcare electrică, incluse în Programul guvernamental.
 Obiectivul general al proiectului îl reprezintă renovarea energetică moderată a clădirilor publice – Liceul Callatis Mangalia, care vizează o suprafață desfășurată de 8.244,00 mp, prin realizarea unor lucrări de intervenţie care au drept scop creşterea performanţei energetice a clădirii, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, în condiţiile asigurării şi menţinerii climatului termic interior, precum şi ameliorarea aspectului urbanistic al localităţii.
 Indicatorii proiectului prin intermediul cărora se măsoară stadiul de îndeplinire a jaloanelor/țintelor sunt:
  • renovarea energetică a clădirii Liceului Teoretic „Callatis” Mangalia, în suprafață de 8.244,00 mp;
  • înființarea a 4 stații de încărcare pentru mașinile electrice.
Valoarea totală a proiectului este 21.834.923,33 lei TVA inclusă, din care valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) este de 18.348.675,07 lei, iar valoarea TVA-ului care se va suporta de la bugetul de stat este de 3.486.248,26 lei.
Data începerii și finalizării proiectului: noiembrie 2022 – aprilie 2026.
Cod proiect: C5-B2.1.a-119.
„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

Comunicat Lic Callatis lansare PNRR

Mangalia News, 17.07.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply