La Șantierul Naval Damen Galați a avut loc lansarea la apă a primei nave multirol de căutare și salvare pe mare VIDEO]

0
1439
Vineri, 30 iunie 2023, la Șantierul Naval Damen Galați a avut loc lansarea la apă a primei nave multirol de căutare și salvare pe mare. 
Nava este dotată cu cele mai moderne tehnologii și echipamente de intervenție, care vor permite operațiuni rapide și eficiente în situații de urgență pe apă.
Acest mijloc de mobilitate navală este capabil să execute misiuni operative continue, fără aprovizionare și realimentare până la trei zile, are capacitatea de preluare de până la 50 de supraviețuitori și este proiectată să opereze în toate anotimpurile, atât în Marea Neagră, cât și Marea Mediterană.
Totodată, nava va juca un rol crucial în operațiunile de monitorizare și prevenție a riscurilor pe mare.
Aceasta este echipată cu platformă transfer elicopter, cu sisteme de stingere a incendiilor, inclusiv instalaţii de autoprotecţie, cu radare, cameră supraveghere (zi – noapte), ambarcaţiuni de intervenţie rapidă pentru salvare, precum şi sistem „rescue star” cu macara. Lungimea totală a navei este de 51,32 m, iar lăţimea totală de 9,41 m.
IGSU precizează că, în octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru achiziţia a două nave multirol destinate salvării de vieţi şi protejării de bunuri, care sunt proiectate şi construite la şantierul naval din Galaţi, de către constructorul naval Grupul Damen. Achiziţia este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2021 – Viziune 2020 şi are valoarea totală de aproximativ 44 milioane de euro. (sursa: IGSU).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply