Rar vezi așa ceva! Iată ce înseamnă pasiunea lui Petrică Bernad pentru daci: Sculpturi uriașe din lemn și un lup dacic fantastic, colecționate de un forestier!

0
575
Rar vezi așa ceva! Iată ce înseamnă pasiunea pentru daci: Sculpturi uriașe din lemn și un lup dacic fantastic, colecționate de un forestier!
În imagini, câteva piese din colecția cu totul specială a domnului Petrică Bernad, un antreprenor din sectorul nostru, manager de firmă de exploatare forestieră. Este interesat de istorie, tradiție, ortodoxie, de România. Și, desigur, de lemn.
De mai mulți ani, și-a creat un adevărat „muzeu” din sculpturi din lemn. Printre cele mai spectaculoase sunt trei capete uriașe de daci. Au peste doi metri înălțime și sunt din lemn de brad.
Colaborează cu prietenii noștri carveri (cioplitori în lemn) Gabriel Rizea, Ioan Ungur, Gabriel Pătrașc și Adrian Voican, dar și cu alți câțiva, profesioniști ca ei. De dragul lor și al lemnului, domnul Petrică Bernad organizează două festivaluri pe an, la el în zonă (Făgăraș, Brașov), unde timp de câteva zile sunt create astfel de sculpturi.
Vom merge acolo și vă vom povesti mai pe larg despre toată colecția și despre activitatea lui în pădure! (Forestmania).


Mangalia News, 28.06.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply