Polaris M Holding – Lecție de ecologie la Şcoala Gimnazială nr.18 „Jean Bart” Constanţa

0
574
Elevii Școlii Gimnaziale nr.18 “Jean Bart” Constanța ne-au primit pentru lecția de ecologie, în cadrul programului național Săptămâna Verde.
Elevii clasei pregătitoare și, respectiv, clasei a IV-a au învățat că cel mai important pas în procesul reciclării este colectarea separată, au aflat ce tipuri de deșeuri se colectează și cum se realizează acest proces în mod corect, de ce este important să colectăm separat și ce se întâmplă cu deșeurile, după ce ajung la stația de sortare și reciclare.
2 coșuri de gunoi în fiecare casă 
Copiii au înțeles că pentru a se realiza sortarea corectă a deșeurilor, în fiecare casă ar trebui să existe 2 coșuri de gunoi, unul pentru colectarea deșeurilor reziduale și unul pentru materiale reciclabile. Amestecarea celor două fracții duce la contaminarea deșeurilor reciclabile și la imposibilitatea sortării acestora la stația de reciclare.
După ce s-a încheiat partea teoretică a lecției, fiecare elev a învățat cum să colecteze corect deșeurile, în mod practic, urmând pașii corecți.
Scopul lecției de ecologie este de a schimba comportamentul și modul în care elevii se implică în rezolvarea problemelor de mediu. Ne dorim ca prin intermediul copiilor, practica colectării separate să ajungă și în cadrul familiei și al prietenilor. Prin alegerile pe care le facem zilnic putem schimba viitorul planetei.
Mulțumim doamnelor învățătoare, Dragalina Oana Georgiana și Marin Florentina, precum și elevilor pentru invitație!

Mangalia News, 27.05.2023.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply