Elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 din Mangalia au adus bucurie și speranță în sufletele doamnelor de la Căminul de bătrâni din oraș

0
796
  • Luna martie, luna tuturor femeilor și a mamelor, a ființelor dragi care ne-au dat viață. Începutul primăverii și renașterea naturii, toate se celebrează în luna martie.

Emoția și bucuria au fost doar câteva elemente care au unit, preț de câteva ore, două generații: copiii de la Școala Gimnazială nr.1, Mangalia și senioarele de la Căminul de Bătrâni din oraș. Cei mici au poposit în cadrul instituției, unde au recitat poezii, au împărțit flori și mărțișoare deosebite, confecționate chiar de ei.

A fost impresionantă întâlnirea dintre cele două generații, juniori și senioare, primii venind cu prospețimea și bucuria copilăriei, iar cei cu experiență de viață, cu înțelepciunea, bunătatea, atenția și sufletul tânăr.

De asemenea, cei mici au împărțit mărțișoare și flori la Judecătoria Mangalia și Parchetul Mangalia.

Activitatea a fost coordonată de doamna educatoare Irimia Monica.

O altă activitate importantă a fost „Mărțișorul literar’’, desfășurată la Casa de Cultură, Mangalia. Elevii au citit texte la prima vedere și au rezolvat exerciții de dezvoltare a vocabularului. Cadrul didactic coordonator a fost Cazacu Maria, învățătoare.

În școală, s-au organizat activități dedicate lunii martie, în care elevii au pregătit diverse momente artistice, poezii, cântece, dansuri pentru a le prezenta mamelor și bunicilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cu această ocazie, s-au organizat concursuri cu premii pentru cea mai frumoasă felicitare, cel mai frumos mesaj pentru mama, sau cel mai frumos desen.

Elevii din clasele gimnaziale și-au mărturisit iubirea și recunoștința față de mame, bunici, mătuși în diverse limbi: română, engleză, franceză și limba maternă turcă. Femei care le-au pus bazele viitorului, care le-au mângâiat suferințele adolescenței și nevoile. Au fost momente înduioșătoare, magice, de neuitat.

Tuturor celor care s-au implicat în aceste acțiuni, care au adus bucurie, le mulțumim!

Coordonatori au fost: învățătoare: Gaidargiu Ana, Maria Cazacu; educatoare: Ioan Simona, Mustafa Sevinci, Sapadin Zeinel, Irimia Monica; profesori: Stănică Ana Maria, Lețcaie Mihaela, Zamfir Andrei, Mateciuc Ionela, Nicolae Valerica, Sibel Memet, Filimon Maria.


Mangalia News, 20.03.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply