Micile restaurante pot identifica informațiile de pe etichetele ingredientelor regăsite în rețete, cu aplicația Gratuită InfoCons!

0
632
Aplicația Gratuită InfoCons, dezvoltată transparent si independent, unică la nivel internațional, ajută restaurantele, printr-o simplă scanare a etichetelor produselor agroalimentare componente ale rețetelor, având o bază de date cu peste 3 milioane de produse.
Totodată, Aplicația InfoCons afișează alertele pentru produsele alimentare, pentru facilitarea monitorizării acestora în vederea asigurării că produsele folosite nu afectează sănătatea consumatorilor. Aplicația InfoCons vine, astfel, în sprijinul restaurantelor care trebuie să afișeze începând de miercuri, 15 martie, ingredientele, aditivii alimentari, dar și declarația nutrițională în meniuri.
Scanarea etichetelor
Prin scanarea codului de bare de pe produsele agroalimentare, Aplicația Gratuită InfoCons arată direct pe telefonul mobil în limba selectată , informații cu privire la :
Ingredientele din produsul scanat
– Valorile nutriționale (cantitatea de sare, acizi grași, zahăr și calorii);
– Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită;
– Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;
– Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr, numărul de calorii;
– Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor.
După scanarea etichetelor, produsele componente unor rețete pot fi salvate în secțiunea „Produse Salvate” și vizualizate ori de câte ori este nevoie. Un preparat poate fi realizat prin scanarea etichetelor produselor tip ingrediente, iar prin salvarea acestora în lista de „Produse Salvate” și, respectiv, printr-o simplă bifare a produselor, se vor afișa informații precum numărul TOTAL de E-uri, cantitatea TOTALĂ de zahăr, sare și calorii.
Alertele rapide pentru produsele alimentare
Aplicația InfoCons afișează alertele rapide pentru produsele alimentare, la nivelul Uniunii Europene! Astfel, restaurantele au acces direct și transparent la alertele pentru produsele alimentare actualizate zilnic și însoțite de detalii, precum:
– denumire produs;
– țara vizată;
– gradul de risc;
– originea produsului;
– data la care intră alerta în vigoare.
Aplicația InfoCons este Gratuită și poate fi descărcată pe IOS, Android și Huawei.
Descarcă Aplicația Gratuită AICI
Vizionează recenzia Doctorului Mihail Pautov, Specialist Chirurg


Mangalia News, 16.03.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply