Primăriile vor avea oportunități de finanțare pentru producția de energie din surse regenerabile și modernizarea rețelelor de termoficare, prin Fondul de modernizare pentru unitățile administrativ teritoriale

0
923

Vineri, 10 februarie a.c, la sediul Instituției Prefectului, Sala Remus Opreanu, în prezența prefectului Silviu Iulian Coșa, o delegație de la Ministerul Energiei, condusă de secretarul de stat, George-Sergiu Niculescu, le-a prezentat primarilor din județul Constanța oportunitățile de finanțare prin Fondul de modernizare pentru unitățile administrativ teritoriale. Este vorba despre doua linii de finanțare pentru primării. Primul program se referă la producția de energie din surse regenerabile și are un buget alocat de 500 milioane euro, iar cealaltă măsură se referă la modernizarea rețelelor de termoficare și dispune de un buget de 550 milioane euro. Apelul se va deschide în trimestrul II.

„Sunt prezent, împreună cu colegii din Ministerul Energiei, pentru a prezenta două oportunități de finanțare pe energie. Ciclul de prezentări începe la Constanța și îl vom continua pe fiecare județ din România, pentru ca informația să ajungă cât mai repede la sursă. Ne dorim că primarii să fie pregătiți cu proiecte”, a subliniat George Niculescu.

„Sursele de energie regenerabilă sunt soluția pentru eficientizarea costurilor și a consumului. Prin programele dezvoltate de Ministerul Energiei, primăriile pot realiza capacități noi de producere a energiei electrice din surse eoliene, solare, hidro sau geotermale. Primarii din județ au aflat astăzi, direct de la delegația Ministerului Energiei, condusă de secretarul de stat George-Sergiu Niculescu, cum pot să acceseze fondurile necesare”, a concluzionat prefectul județului Constanța. (sursa: pnlconstanta.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply