Protestele de la Şantierul Naval Damen Mangalia continuă | Angajații cer creșteri salariale corelate cu inflația (VIDEO)

0
677

farmec.ro
carturesti.ro%20
Angajații Șantierului Naval Damen Mangalia au protestat și luni, în fața clădirii în care conducerea își desfășoară activitatea. „Nemulțumirile lor sunt legate de faptul că angajatorul refuză în continuare să acorde o creștere salarială corelată cu rata inflației”, a declarat unul dintre reprezentanţii BNS.

Săptămâna trecută, angajații au protestat, miercuri, joi şi vineri, în faţa pavilionului în care se află birourile conducerii şantierului. Salariaţii sunt nemulţumiţi de faptul că patronatul a propus, pentru atenuarea efectelor inflaţiei, o creştere salarială de doar 100 de lei, brut, suma fiind de aproape patru ori mai mică decât cea solicitată de sindicat.

Preşedinte Sindicatul Liber Navalistul, Laurenţiu Gobeajă, a explicat săptămâna trecută că negocierile privind majorările salariale pentru salariaţii Şantierului Naval Damen Mangalia nu au ţinut cont de procente, ci au fost vehiculate sume fixe.

„Inflaţia comunicată de Institutul Naţional de Statistică în decembrie, pentru luna noiembrie a fost de 16,8%, comparativ cu luna noiembrie 2021. În luna aprilie s-a acordat o creştere de 400 de lei la salariul de bază. Făcând calculele, pentru a menţine puterea de cumpărare, sindicatul a propus iniţial o creştere de 385 de lei, în sumă fixă. Administraţia a motivat pierderile financiare şi situaţia economică a societăţii şi a spus că nu poate să acorde o majorare care să acopere rata inflaţiei şi a venit cu propunerea de a majora salariile cu 100 de lei brut şi un bonus de 225 de lei acordat pentru patru luni, compensaţie pentru creşterea preţurilor la utilităţi.

Însă, în timp ce noi negociam, am aflat de la salariaţi că, preferenţial, fără să ne informeze, fără să comunice despre asta, au acordat bonusuri denumite de performanţă, dar fără să existe criterii în acest sens, a câte 4000 de lei brut la câte doi salariaţi din cadrul fiecărei echipe, reprezentând undeva la 2340 de lei net. Acest lucru i-a iritat foarte mult pe salariaţi pentru că, pe de o parte, ne spuneau la negocieri că nu pot acorda nici măcar un leu în plus faţă de acea sută de lei, iar pe de altă parte s-au contrazis, pentru că au acordat acele bonusuri arbitrar şi preferenţial. Când am cerut explicaţii, au spus că au omis să ne informeze”, a precizat liderul de sindicat.

Continuarea, pe antena3.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply