Crăciun Fericit, La mulți Ani cu Sănătate, Belșug, Pace, Impăcare și Speranțe Implinite, tuturor! Valentin Tănase, artist plastic

0
1350

Crăciun Fericit, La mulți Ani cu Sănătate, Belșug, Pace, Impăcare și Speranțe Implinite, tuturor! Valentin Tănase, artist plastic.

”Nu se cunosc exact anul, luna și ziua în care s-a născut Mântuitorul. Episodul Nașterii Sale, cu inchinarea magilor si a pastorilor, fara referire la date, este mentionat in doar doua din cele patru evanghelii recunoscute, cea a lui Matei si cea a lui Luca. Ziua de 25 decembrie a fost aleasa ca zi a Nasterii Celui de Sus Venit, abia in secolul al IV-lea. Unul dintre motivele alegerii acestei date a fost acela ca atunci se implineau exact noua luni de la 25 martie, Ziua Buneivestiri, clipa in care Arhanghelul Gavriil ii aducea la cunostinta Fecioarei Maria conceptia divina a Fiului lui Dumnezeu.

De-a lungul secolelor, evenimentul a crescut in importanta lumii crestine, astfel ca astăzi, Ziua de 25 Decembrie, Ziua Crăciunului, Ziua Nașterii Domnului este așteptată cu bucurie și speranță de milioane de oameni ca o zi a Renașterii, a Împlinirii și a Increderii în ziua de mâine și în anul ce vine. Crăciun Fericit, La mulți Ani cu Sănătate, Belșug, Pace, Impăcare și Speranțe Implinite, tuturor!”

 

Valentin Tanase, 24 decembrie 2015.

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 25.12.2020. (republicare: 25.12.2022.)



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply