Window to the World – Fereastră către lume, deschisă la Colegiul Economic Mangalia

0
1407
Săptămâna aceasta au fost publicate rezultatele selecției proiectelor înscrise în Acțiunea cheie 2 – Parteneriate pentru cooperare pe domeniul educației școlare – KA210 (parteneriate la scară mică/de mică anvergură) – buget 30.000 de Euro, Runda 04.10.2022.

Dintre cele două proiecte aprobate în România pentru acest grant, proiectul Colegiului Economic Mangalia a fost evaluat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale cu cel mai mare punctaj, 87 de puncte. Este un proiect transnațional care va demara în luna februarie a anului următor și va fi realizat în parteneriat cu Gimnazija Bora Stankovic Vranje, din Serbia și E.E.E.EK NAOUSAS, din Grecia.

WINDOW TO THE WORLD este un proiect care vizează pregătirea elevilor pentru viața lor de viitori adulți, pentru lumea din ce în ce mai interconectată și mai diversă pe care o descoperă în afara sălii de clasă, o lume marcată de probleme de mediu, schimbări constante, diversitate interculturală și tehnologii emergente. Obiectivul său general este de a implementa o mică schimbare în școlile partenere care să aducă beneficii comunității școlare, dar, în acelaşi timp,să se extindă într-un mod pozitiv și asupra comunității locale. Cu alte cuvinte, proiectul este o punte care va face legătura între simple cunoștințe, competențe și lumea reală, între elevul tipic și cel cu nevoi speciale, autorități, profesori din cele trei țări, reprezentanți ai mai multor culturi.

Reușita Colegiului Economic Mangalia și a doamnei director Ciobănel Raluca-Simona este cu atât mai meritorie cu cât inițiatorul proiectului, profesor de limba engleză Cioroiu Daniela Carmen este la prima sa candidatură în cadrul programelor Eramus+. Proiectul va demara în luna februarie, Inspectoratul Județean Constanța și Primăria Municipiului Mangalia, prin domnul Primar Radu Cristian, exprimându-și susținerea în implementarea sa.

Cele opt activități care vor fi desfășurate până la finalul anului 2023 sunt următoarele:

  • Valuable insights
  • Our special friends – mobility to Greece
  • Window to the world – sharing cultural and linguistic heritageand knowledge
  • The school garden nurturing great minds
  • Eco-creativity – artistic and literary work displayed in thecommunity
  • School is cool!
  • Bicycle generator – converting human power into electricity
  • Eco-Trendy, Eco-Friendly – a sustainable decoration company.

Rezultatele selecției Acțiunea cheie 2 – Parteneriate pentru cooperare pe domeniul educație școlară – KA210 (parteneriate la scară mică/de mică anvergură) – buget 30.000 de Euro Runda 04.10.2022, pot fi vizualizate pe site-ul: www.erasmusplus.ro


Mangalia News, 23.12.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply