Târg cu specific pescăresc, în curtea MADR, sub deviza „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”, în perioada 5-8 noiembrie 2022

0
818
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale continuă campania de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimente de calitate obținute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”

Astfel, în perioada 5-8 noiembrie 2022, bucureștenii sunt așteptați în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru a se bucura timp de patru zile, de specificul activităților și obiceiurilor din Delta Dunării, în cadrul Târgului Pescăresc.

Membrii Federației Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării, păstrători ai tradițiilor din regiunea dobrogeană transmise din generație în generație, vor oferi celor ce vor trece pragul târgului, o varietate de specialități din pește. Preparatele vor fi realizate după rețete ale pescarilor lipoveni, renumiți pentru pasiunea lor pentru gătit și atenția pe care o acordă atât gustului mâncării, cât și aspectului.

La târgul pescăresc va fi prezentă Deltaica din Tulcea, societate care activează din anul 2002, fiind specializată în comercializarea și procesarea peștelui și a produselor din pește.
Compania și-a propus să valorifice, pe de-o parte, îndelungata tradiție pescărească de peste un secol a familiei fondatorilor, iar, pe de altă parte, să fructifice resursele piscicole variate și abundente din Delta Dunării și Marea Neagră.

Astfel, pe lângă comercializarea de pește proaspăt marin și de apă dulce provenit din capturi sau achiziții proprii, firma a dezvoltat si promovat o serie de produse din pește , după rețete tradiționale și din ingrediente naturale, o mare parte dintre ele fiind certificate pe sisteme de calitate europene și Indicații Geografice (STG și IGP).

Produsele pe care Deltaica le aduce la târg sunt: salata cu icre de știucă de Tulcea, salata cu icre de știucă și ceapă, salata tradițională cu icre de crap, salata cu icre de crap și ceapă, sardeluța marinată în ulei, sardeluța marinată în ulei picant, sardeluța marinată în vin, macrou afumat, pastramă de crap argintiu, scrumbie de Dunăre afumată.
Cele trei produse care au obținut certificări europene până în prezent sunt: „Scrumbia de Dunare afumata”- IGP, „Salata cu icre de știucă de Tulcea” – IGP și „Salata tradițională cu icre de crap”- STG, alte produse aflându-se în curs de certificare la nivelul Uniunii Europene.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La târgul pescăresc va fi prezentă societatea Rompescaris, sub brandul Bunătăți de la iaz, o afacere locală de familie ce produce şi comercializează peşte şi puiet începând din anul 1999.
Compania are în grijă lacuri şi amenajări piscicole ce se întind pe o suprafaţă de circa 400 de hectare de luciu de apă în Podu Iloaiei, din judeţul Iaşi, iar producţia de peşte se ridică la 1.000 de tone pe an.

„Putem garanta calitatea produselor pe care le vindem prin faptul că suntem atât producătorii cât şi distrituitorii peştelui“, declară Andrei Gorban, inginerul care se ocupă de ferma piscicolă.
Reprezentanții companiei își propun să contribuie la alimentaţia sănătoasă a românilor, încurajându-i să consume pește, unul dintre alimentele care conţine toate elementele de bază pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă.
Ferma produce şi distribuie săptămânal peşte proaspăt din speciile: crap, novac, caras, somn şi şalău. Peştele este hrănit numai cu ingrediente atent selecţionate, ce nu conţin conservanţi sau stimulatori de creştere, pentru a-i oferi o alimentaţie sănătoasă şi completă.
Calitatea apei, a furajelor și priceperea fermierilor se reflectă pe deplin în calitatea și gustul peștelui, prezentat cu mândrie de reprezentanții companiei.

Preparatele din pește pot fi însoțite de un vin bun de la Crama Viișoara.
Chiar dacă știți cum să asociați vinurile cu diferite tipuri de mâncăruri, trebuie să aveți în vedere că o alegere potrivită poate desăvârși experiența culinară.
Vinul alb este, cu siguranță, una dintre cele mai delicate băuturi din lume și poate să aducă și mai multă satisfacție când este asociat cu peștele.
Povestea numelui cramei derivă de la numele satului Viișoara, comuna Cobadin, județul Constanța, aflat între Dunăre și mare. Astfel, crama se bucură de o amplasare deosebită, întrucât soarele și briza mării răsfață și alintă viile ca nicăieri în altă parte.

„În tinerețea mea am stat de vorba cu bătrânii satului, care mi-au povestit despre tradiția cultivării viei și despre cum trebuie să respecți această nobilă meserie pentru a obține cel mai bun rezultat. Treptat, mi-a venit ideea de a-i răsplăti și eu pe acești buni ai locului, de a-i răzbuna într-un fel, de a face uitată nenorocirea defrișării viței de vie. M-am decis să replantez vița de vie la Viișoara și să fac o Cramă pe aceste locuri. De la această idee am pornit și am ajuns sa replantez aproape 250 de hectare de vie”, a declarat proprietarul Cramei.
Printr-o strategie bine pusă la punct, prin multă muncă și pasiune, ideea s-a transformat în realitate, iar Crama de la Viișoara este astăzi una dintre cele mai moderne din România, bucurându-se de apreciere la nivel național și internațional.
În Crama Viișoara se realizează toate tipurile de vinuri: vinuri albe seci, demiseci și demidulci, vinuri roșii seci și demiseci, vinuri roze, reușind în acest fel să acopere toate gusturile și cerințele consumatorilor. Specialiștii angajați acordă o atenție deosebită tehnologiei de întreținere a viței de vie, prin monitorizarea evoluției în vegetație a viței de vie.

Crama dispune de o linie de îmbuteliere pentru sticle de diferite mărimi, iar linia de îmbuteliere este automatizată integral, prin îmbutelierea sterilă garantându-se păstrarea vinului timp îndelungat.


Mangalia News, 03.11.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply