Ziua Mondială a Turismului: Lansare rute cultural-turistice și întrunirea destinațiilor EDEN din România

0
709

farmec.ro
carturesti.ro%20
„Ruta Cultural Turistică Națională a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN)” și „Ruta Cultural Turistică Națională a destinațiilor turistice din România, premiate de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor din Turism (FIJET), cu trofeul de excelență «Mărul de Aur» pentru dezvoltarea și promovarea turismului”, recunoscute de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT), au fost lansate oficial marți, 27 septembrie a.c., la Târgu Jiu, județul Gorj, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului.

Evenimentul a fost organizat de ministerul de resort, alături de Consiliul Județean Gorj, Asociația Profesională Patronală de Turism Gorjul și Asociația „Acasă la Brâncuși”. Cu acest prilej, reprezentanții destinațiilor incluse în cele două rute au primit din partea MAT diplome care atestă, în mod oficial, calitatea lor de membri.

Ruta Cultural Turistică Națională a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN)

O călătorie pe „Ruta Cultural Turistică Națională a Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN)” poate fi descrisă ca o adevărată lecție de cultură și presupune un itinerar lung, prin douăzeci de judeţe din România, respectiv: Brașov, Vrancea, Neamţ, Suceava, Buzău, Covasna, Sibiu, Mureș, Harghita, Maramureș, Bistrița, Alba, Cluj, Bihor, Hunedoara, Arad, Gorj, Vâlcea, Constanța și Tulcea.

Ruta Cultural Turistică Națională a destinațiilor turistice din România premiate de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor din Turism (FIJET) cu trofeul de excelență „Mărul de Aur”, pentru dezvoltarea și promovarea turismului

Prestigiosul trofeu Mărul de Aur este acordat anual de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET), care are membri peste 800 de personalități de pe toate continentele și este comparat adesea cu faimosul premiu Oscar din cinematografie, iar obținerea lui de către Mănăstirile din Bucovina, Rezervația Biosferei Delta Dunării, Mărginimea Sibiului, Municipiul Târgu Jiu și Municipiul Oradea atestă din nou recunoașterea internațională a frumuseții și unicității României, cu plaiurile ei nemuritoare care te invită să le parcurgi.

A doua parte a evenimentului a inclus Întâlnirea reprezentanților Destinațiilor EDEN din România, cu scopul de a facilita dezvoltarea Rețelei EDEN, schimbul de experiențe și bune practici. În perioada 2008-2019 în România au fost desemnate 39 destinații EDEN pentru cele 9 teme ale concursului: turismul și patrimoniul local intangibil, turismul și ariile protejate, turismul acvatic, turismul rural, turismul și regenerarea siturilor fizice, turismul accesibil, turismul și gastronomia locală, turismul cultural tangibil, turismul de sănătate și relaxare.

Proiectul EDEN a fost lansat de Comisia Europeană în anul 2006, urmărind creşterea vizibilităţii destinaţiilor non-tradiţionale, creşterea conştientizării asupra diversităţii şi calităţii ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, susținerea turismului durabil, crearea de reţele între destinaţii.

 Proiectul și Destinațiile EDEN.

 Rutele cultural-turistice.

REGIONALE.30.06NATIONALE-30.06EUROPENE-4TRANSNATIONALE30.06

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

1. Ruta istoriei antice a României la Marea Neagră

Ruta a fost realizată de Autoritatea Națională pentru Turism în anul 2016, prin proiectul
ALECTOR – Collaborative Networks of Multilevel Actors to advance Quality Standards for Heritage Tourism at Cross Border Level, cofinanțat de Comisia Europeană. Scopul rutei a constat în exploararea istoriei antice a României în zona Mării Negre, iar obiectivele turistice din județul Constanța incluse sunt următoarele:
– Muzeul de Istorie Națională și Arheologie,
– Edificiul Roman cu Mozaic,
– Parcul Arheologic,
– Cetatea Histria,
– Cetatea Capidava,
– Monumentul Tropaeum Traiani,
– Cetatea Tropaeum Traiani,
– Muzeul Tropaeum Traiani,
– Cetatea Callatis,
– Muzeul Callatis.


Mangalia News, 27.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply