Ateliere de creație BD pentru elevii Școlii Europene Luxemburg II, sub îndrumarea profesorului și autorului de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu, cu participarea Ambasadei României în Luxemburg și a Centrului Cultural Francofon Buzău

0
332

farmec.ro
carturesti.ro%20

Ambasada Romaniei in Luxemburg: PARTICIPAREA AMBASADEI ROMÂNIEI LA EVENIMENTUL DEDICAT CELEBRĂRII ZILEI EUROPENE A LIMBILOR ÎN CADRUL ȘCOLII EUROPENE LUXEMBURG II.

La 23 septembrie 2022, am avut ocazia să asistăm la proiectul organizat pentru marcarea Zilei Europene a Limbilor, în cadrul Școlii Europene Luxemburg II, de d-na prof. dr. Maria-Monalisa Pleșea, cadru didactic al acestei școli, în colaborare cu Centrul Cultural Francofon Buzău. Astfel, în perioada 23-26 septembrie 2022, sunt programate o serie de ateliere de creație pentru elevii școlii, sub îndrumarea profesorului și autorului de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Atelierele sunt parte integrantă a Proiectului 10 pentru 10, care se va finaliza cu publicarea unei cărți de benzi desenate, realizată din creațiile elevilor celor 10 clase participante. De asemenea, în cadrul școlii este găzduită și o expoziție de benzi desenate (Bubico, Domnul Goe și Făt-Frumos din lacrimă), în limbile română, franceză și engleză.

Mihai Ionuț Grăjdeanu a demarat, în ultimii 10 ani, trei proiecte editoriale: Legendele Dacilor, Comics Didactic, BD Historia, o metodă de predare a benzilor desenate în școli, a inventat un muzeu (Muzeul Cosmic, în cadrul Muzeului Municipiului Bucureşti) şi a inițiat şi organizat o serie de expoziții și Saloane BD. Este autorul a numeroase romane grafice, reviste şi albume de bandă desenată. Este inițiatorul Olimpiadei de Benzi Desenate, organizată sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în parteneriat cu Academia Olimpică, un eveniment care se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.


Mangalia News, 25.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply