CL Mangalia a votat taxa specială de dezvoltare și promovare turistică pentru anul 2023

0
527
Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, în cadrul unei ședințe ordinare, mai multe proiecte de hotărâre necesare pentru extinderea programelor de dezvoltare și promovare turistică, în stațiunile din sudul litoralului.

Astfel, aleșii locali au stabilit cuantumul și condițiile de aplicare a taxei speciale de dezvoltare și promovare turistică, a taxei speciale de stațiune și a taxei speciale pentru eliberarea/vizarea autorizației pentru activitățile comerciale, începând cu anul viitor. Din 2023, taxa de dezvoltare și promovare turistică va fi de 15 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației pentru persoanele fizice care dețin certificat de clasificare eliberat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, iar pentru complexurile hoteliere valoarea va fi de 25 lei/cameră/an, cumulată cu rata inflației.

La capitolul activități de agrement de tipul beach-bar și parcuri de distracție, taxa de promovare turistică s-a majorat de la 2000 de lei la 5000 de lei/an, iar pentru activitățile de agrement nautic și alte dotări specifice agrementului nautic, agenții economici vor plăti o taxă de 2000 de lei/an. Conform aceluiași document, pentru activitățile de închirieri șezlonguri și umbrele, cuantumul taxei a crescut de la 1000 la 5000 de lei/an.

De asemenea, pentru agenții economici care desfășoară exclusiv activități de alimentație publică, taxa specială de promovare turistică s-a majorat de la 1000 la 3000 de lei/an, iar cei care desfășoară activități de tipul comerțului ambulant, cu amănuntul, de tip alimentar, etc. vor plăti 7000 de lei/an. Pentru comerțul nealimentar, taxa percepută va fi de 3000 de lei, excepție făcând activitățile din bazaruri.

În privința hypermarket-urilor sau supermarket-urilor care desfășoară activități doar în sezonul estival, taxa se va majora de la 15.000 de lei la 30.000 de lei. Tot de anul viitor, taxa de stațiune, care se menține la cuantumul de 5 lei/persoană adultă, se va percepe și în cazul persoanelor fizice care dețin certificate de clasificare. Un alt proiect adoptat de CL Mangalia se referă la taxa pentru eliberarea/vizarea autorizației/avizului de funcționare privind activitățile de comercializare a bunurilor și serviciilor de piață, care nu se regăsesc în codul CAEN – Rev 2, grupele 561, 563, 932, aceasta fiind de 200 de lei, cumulată cu rata inflației.

Pentru unitățile comerciale cu o suprafață de vânzare de peste 350 mp, care se regăsesc în CAEN diviziunea 46 și 47, grupele 471, 472, 475, 476 și 477, valoarea taxei se va majora de la 10.000 de lei la 20.000 de lei. Reprezentanții municipalității anunță persoanele interesate că vor putea consulta noul HCL, pe site-ul Primăriei Mangalia: www.mangalia.ro.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 23.09.2022.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply