Aparatură de ultimă generație, în Secția de Radiologie a Spitalului Mangalia

0
584

farmec.ro
carturesti.ro%20
Spitalul Municipal Mangalia a achiziționat, recent, aparatură medicală de ultimă generație, care va fi folosită în Radiologia spitalului.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, aparatura și echipamentele contribuie la eficientizarea actului medical și intervenția promptă în diagnosticarea patologiilor complexe. Montarea unei astfel de aparaturi cu echipamentele conexe presupune anumite condiții speciale de instalare, motiv pentru care reprezentanții spitalului anunță faptul că, până la asamblarea noului aparat,  radiografiile se vor face în condiții reduse.

„De la începutul acestei săptămâni, am început demontarea aparatului vechi, condițiile de amenajare a spațiului medical unde va fi montat noul aparat Rx de ultimă generație fiind unele speciale pentru atingerea indicatorilor specifici de montare a echipamentelor și siguranță privind radioactivitatea. În cel mult 2 luni, acest aparat va fi montat în același spațiu cu care pacienții noștri erau obișnuiți, însă securizat și amenajat la alte standarde medicale. Apelăm la înțelegerea pacienților, cărora le facem radiografiile necesare, fie la patul bolnavului cu un alt aparat Rx mobil, în ortopedie, spre exemplu, sau cu un alt aparat Rx, aflat în Pavilionul C, în cazuri urgente”, a precizat managerul spitalului, Alina Dan.

Ea a mai subliniat că pentru cei care solicită la cerere diverse radiografii, respectivii vor fi redirecționați către Sanatoriul Balnear, unde pot face investigațiile imagistice, contracost.


Mangalia News, 26.08.2022.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply