CERONAV a demarat un parteneriat cu Fundația Școala Portuară Constanța

0
801
Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV și Fundația Școala Portuară, au demarat un parteneriat bilateral de colaborare.

Acordul de parteneriat are ca obiective organizarea și derularea programelor de pregătire și perfecționare de către CERONAV, în domeniul STCW și non-STCW, pentru personalul portuar cu atribuții maritime, promovarea reciprocă, cooperarea dintre cele două instituții și identificarea de noi oportunități pe piața muncii.

“Colaborarea cu Școala Portuară se înscrie în evoluția noastră constantă, probată prin optimizarea standardelor de pregătire și perfecționare profesională. Este nevoie de performanță în domeniul activității portuare, pentru ca Portul Constanța să devină polul strategic al Sud-Estului Europei. CERONAV a contribuit permanent la atingerea acestui deziderat, prin dezvoltarea procesului de formare profesională, pentru resursa umană din acest sector”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Fundația Școala Portuară este o instituție non-profit și reprezintă cel mai important furnizor de formare și calificare profesională din Portul Constanța. Principalele noastre priorități sunt adaptarea continuă la piața muncii și dezvoltarea de noi cursuri de calificare pentru personalul portuar și din domeniile conexe”, a declarat Costin Avătavului, Director Fundația Școala Portuară.

Fundația a fost înfiinţată în anul 1997, printr-un proiect de colaborare româno-danez, cu finanţare PHARE, pentru a asigura formarea profesională a lucrătorilor portuari.

CERONAV este organismul național de certificare a personalului navigant. Din anul 1976, CERONAV asigură cu success pregătirea și certificarea personalului din sectorul maritim, fluvial, portuar și industria offshore, în conformitate cu legislația națională în domeniu, reglementările internaționale și standardele de instruire stabilite de către IMO și alte organisme de acreditare internaționale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 04.08.2022.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply