Jucării și accesorii auto în valoare de 1,5 milioane lei, depistate într-un container din Portul Constanța Sud

0
497
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea, au descoperit în Portul Constanţa Sud, într-un container sosit din China, peste 18.600 jucării și accesorii auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

În data de 25.07.2022, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatari două societăți comerciale din București, respectiv județul Ilfov.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat faptul că în interiorul containerului se aflau un număr total de 11.520 jucării și 7.140 accesorii auto, produse care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile în cauză, cu o valoare totală de aproximativ 1.550.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării  şi continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontiera efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.


Mangalia News, 28.07.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply