Eforie Colorat – Programul evenimentelor din săptămâna 19-24 iulie 2022, la Grădina Cinemascop din Eforie

0
665

Iată ce se întâmplă în a treia săptămână la Eforie Colorat:

Deschidem porțile grădinii, începând cu ora 19:00.
FILME:
19 iulie – Filme de scurt metraj:
LEMON ELDERFLOWER (Ilenia Cotardo, Italia, 2019),
THE BIRTHDAY PARTY (regia Pablo Alen, Breixo Corral, Spania, 2020),
AMERICA (regia Horia Cucuta, George ve Gänæaard, România, 2019),
THE BIG SHOT (regia Miklós Borsos, Ungaria, 2018),
THE GEESE’S EASTER (regia Luca Marius, România, 2020).

20 iulie Caravana filmului românesc: Nu sunt faimos, dar sunt aromân (regia Toma Enache, România, 2013)
21 iulie, Film pentru copii: Luca ( regia Enrico Casarosa USA,, 2021)
22 iulie, Animest @Eforie Colorat: Fun in the Sun – colaj de scurtmetraje amuzante, pentru toate vârstele.
23 iulie, Animest @Eforie Colorat: Micul Vampir (regia: Richard Claus, Karsten Kiilerich).
24 iulie, Comedie: Doctor Strange in the Multiverse of Madness (regia Sam Raimi, 2022).
Intrarea este liberă.
CINECONCERT: Sidonia Doica, Călina Epuran & Rosta Man.
Vă așteptăm, vineri, 22 iulie, de la ora 20:45, la un cineconcert acustic LIVE în aer liber.
Sidonia Doica – Voce
Sidonia Doica este actriță și a studiat arta dramatică la Școala de Teatru „East 15” din Londra. A participat la workshop-uri dedicate studiului corpului, mișcării scenice și dansului contemporan (Teatru fizic – Vivien Wood, „An actor’s body” – JaroslawFret), dar și la ateliere privind îmbunătățirea tehnicilor actoriei de film („Self-tape technique” – Manuel Puro, „ScreenActing” – Mel Churcher, Tehnici de casting și actorie de film – Tudor Giurgiu) sau pentru dezvoltarea tehnicii de improvizație scenică („Tehnica lui Michael Cehov” – Vitalie Bantaș, Studiul măștilor – John Wright, „CommediaDell’Arte” – Didi Hopkins).
A făcut parte din distribuțiile spectacolelor „Orfeu și Euridice” (Teatrul Apropo, 2018), musicalul pentru copii „Secretul pălăriei fermecate” (MediaPro Music) și „Cercurile încrederii” (Teatrul Apropo).Pasionată de muzică, Sidonia Doica a studiat pian și chitară, iar în prezent este solistă de muzică ușoară și compozitoare. A compus muzica și textul pentru proiecte dezvoltate în facultate, sub egida „MatkaTheatre Company” („Maria Ioana” și „Lollipops”). A obținut Premiul „Tom Bennett” pentru cea mai bună actriță de comedie în anul 2017 pentru one-woman-show-ul „Lollipops”.
Călina Epuran – violoncel“Am absolvit ciclurile de Licenta si Master in cadrul U.N.A.T.C. ”I. L. Caragiale” la clasele profesorilor Florin Zamfirescu(2014) si Gelu Colceag (2016).
Am debutat in anul 2015 la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti, in rolul Elizei Doolitle, in spectacolul ”My Fair Lady”, regia Alice Barb. De atunci am colaborat ca actor independent cu mai multe teatre din Bucuresti, ca Teatrelli (spectacolul ”Casatorie in 3”, regia Florin Zamfirescu), Teatrul de Comedie (spectacolul ”Artificii”, regia Elena Morar), Opera Comica pentru Copii (spectacolele ”School of Rock”, regia Emil Pantelimon, ”Sunetul muzicii”, regia Razvan Mazilu, ”Erus si Valea Rabdarii”, regia Irina Slate, ”Noapte la Venezia”, regia Cristian Mihailescu, ”Erus si valea Generozitatii”, regia Ana Craciun Lambru), teatrul Principal (spectacolele ”Eu dau banu, eu dau ora exacta”, regia Razvan Oprea, ”Ma mut la tata”, regia Gelu Colceag, ”Ma mut sau nu ma mut”, regia Gelu Colceag).
In afara actoriei, am lucrat ca regizor de scena la Opera Nationala Bucuresti si la Opera Comica pentru Copii.
Compun și interpretez muzică la toate instrumentele pe care le știu și pe care le am: chitară, violoncel, flaut, clapă, ukulele. În cel mai recent proiect din cadrul platformei culturale Frilensăr am învațat să cânt și la vioară, caval, nai, chitara bass, dharma. Mă fascinează noile forme de exprimare teatrală și cred că muzica este o parte nu numai importantă, dar și necesară a acestora.”Rostaman – chitară
Fost sportiv profesionist, Rosta este în prezent muzician cu normă întreagă și foarte cunoscut pe scena locală a Bucureștiului. Colaborează cu numeroși interpreți și vocaliști, abordând genuri muzicale diverse. Este pasionat de chitara acustică, muzicuță și bluesul clasic.
Intrarea este liberă și dacă doriți să susțineți artiștii prezenți, vă încurajăm să realizați o donație la finalul concertului.

PERFORMANCE PEOMUZICAL “ULTIMA”
Sâmbătă, 23 iulie, începând cu ora 20:45, vă invităm la un performance poemuzical din texte de Ivona Movilă, puse în scena de “unu unu unu invers unu” (Lumi Mihai & Mugur Grosu).

EXPOZIȚIE E T A J ON WHEELS

E T A J on Wheels, galeria bucureșteană E T A J artist-run Space se mută, în perioada verii, la Eforie Colorat,, unde va găzdui expoziția “Frenzyforia”, realizată de artiștii: Mircea Modreanu, Lucian Sandu Milea și Ana Cristina Toma.Expoziție la E T A J on wheels:

EXPOZIȚIA “SUSTAIN ABLE VOICES”, DIN PARTEA AMBASADEI SUEDIEI DIN BUCUREȘTI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
Acesta cuprinde lucrări care arată forța designului și capacitatea acestuia de a induce schimbare, lucrări selectate dintre proiectele nominalizate la premiul Young Swedish Design (Ung Svensk Form).Multe dintre lucrările din expoziție rezolvă provocări practice din viața noastră de zi cu zi, în timp ce altele sunt dedicate artei și modei. Însă în ultimii ani mediul și clima au constituit principala preocupare a designerilor. Ceea ce au în comun toate proiectele selectate sunt curajul, deschiderea și dorința de a experimenta. Nu toate pro- vocările pot fi rezolvate prin design, dar tinerii designeri joacă un rol cheie în căutarea mai multor soluții durabile, atât pentru mediu, cât și pentru societate.

Expoziția Sustain Able Voices este realizată de Svensk Form în colaborare cu Muzeul IKEA și este disponibilă la nivel internațional în colaborare cu Institutul Suedez.

EXPOZIȚIE POLSKA ARCHITECTURE, din partea Institutului Polonez București.

Expoziția prezintă 20 de clădiri noi sau recent revitalizate ilustrate de cei mai buni fotografi polonezi de arhitectură. Văzute prin ochii lor, obiectele dezvăluie forma lor unică și modul complex în care au fost concepute. Expoziția cuprinde și schițe, desene și fotoreportaje care prezintă construcțiile în contextul unor evenimente istorice importante pentru Polonia, amintind totodată activitățile desfășurate de personalitățile cărora le-au fost dedicate. O astfel de abordare tematică permite vizitatorilor expoziției o cunoaștere mai bună a polonezilor de astăzi.

ÎN INCINTA GRĂDINII VĂ AȘTEAPTĂ:
Bibliotecă pop-up,
Zonă de ateliere,
Playground,
Bar.

Organizat de: Asociația Forumul Artelor Vizuale.
Susținut de: Primăria Orașului Eforie, Centrul Ceh București, RADEF România Film, Institutul Francez, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Suediei în România, Ambasada Olandei în România, Centrul Cultural Turc Yunus Emre Constanța, Institutul Polonez, EUNIC România, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Short Film Breaks, Educab România, E T A J on Wheels, Animest, Asociația CineCultura, Caravana Filmului Românesc, Asociația D3M.


MangaliaNews, 19.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply