De la IPJ Constanța: Mandat pus în aplicare de polițiști | Percheziții la persoane bănuite de furt calificat | Infracțiune constatată de polițiști | Sesizare din oficiu privind servirea băuturilor alcoolice minorilor

0
455

BULETIN DE PRESĂ:

Mandat pus in aplicare de politisti

La data de 6 iulie a.c., politisti din cadrul Politiei orasului Murfatlar au identificat un barbat, de 36 de ani, pe numele caruia Judecatoria Calarasi a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani si 4 luni de inchisoare, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul pe drumurile publice fara permis de conducere si refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Persoana in cauza a fost escortata si incarcerata in Penitenciarul Poarta Alba.

Perchezitii la persoane banuite de furt calificat

Urmare a cercetarilor in 4 dosare penale care vizeaza savarsirea infractiunii de furt calificat, politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Politiei municipiului Constanta au identificat 2 barbati, de 34, respectiv 40 de ani, banuiti de comiterea faptei. Astfel, in perioada octombrie 2021 – mai 2022, cei in cauza ar fi sustras catalizatoarele de la 4 autoutilitare, in timp ce vehiculele se aflau parcate in diverse zone din municipiul Constanta. La data de 6 iulie a.c., politistii au pus in aplicare 2 mandate de perchezitie domiciliara, in municipiul Constanta si orasul Ovidiu, in urma activitatilor fiind identificati cei 2 barbati, care au fost condusi la sediu, pentru audieri. In urma administrarii probatoriului in cauza, cei 2 au fost retinuti pentru 24 de ore, fiind introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, iar in cursul zilei de 7 iulie, au fost prezentati instantei de judecata, care a admis propunerea de arestare preventiva, pentru 30 de zile. Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din Politia Romana si al Unitatii Teritoriale de Analiza a Informatiei Constanta, precum si de sprijinul jandarmilor din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila „Tomis” Constanta.

Infractiune constatata de politisti

La data de 6 iulie a.c., in jurul orei 9.00, politisti din cadrul Sectiei 8 Politie Rurala Baneasa au identificat un barbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism pe strada Cantonului din localitatea Valeni, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Barbatul in cauza a fost implicat intr-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Sesizare din oficiu privind servirea bauturilor alcoolice minorilor

La data de 6 iulie a.c., in jurul orei 00.00, politisti din cadrul Biroului de Politie Vama Veche – 2 Mai s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, in fata unui local din statiunea Vama Veche sunt servite bauturi alcoolice minorilor. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca angajatii societatii au permis servirea cu bauturi alcoolice minorilor. Administratorul societatii comerciale a fost sanctionat contraventional, conform Legii nr. 61/1991R. De asemenea, a fost dispusa masura complementara de suspendare a activitatii localului public pe o perioada de 30 de zile, potrivit Legii nr. 61/1991R. Masura a fost inaintata administratiei locale, in vederea aplicarii masurilor legale.

Actiune a politistilor

In perioada 5 – 6 iulie a.c., politisti din cadrul Politiei orasului Navodari, impreuna cu jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta si politisti locali au desfasurat o actiune pe linia asigurarii si mentinerii ordinii si sigurantei publice. Astfel, au fost legitimate peste 90 de persoane, fiind oprite, pentru control, peste 45 de vehicule. In urma activitatilor, politistii au aplicat 24 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de aproximativ 5.500 de lei, dintre care 17 la O.U.G. 195/2002, 3 la Legea nr. 61/1991, 1 la Legea nr. 132/2017 si 3 la OG 99/2000. Totodata, au fost constatate 8 infractiuni la regimul rutier, fiind retinute, in vederea suspendarii, 3 permise de conducere.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 09.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply