Cultura la Liman – Artista Silvia Radu și soțul ei, sculptorul Vasile Gorduz, au lăsat în Vama Veche o moștenire pentru totdeauna: o biserică! | Expoziție de pictură Silvia Radu, 13 iulie – 15 august 2022, la Căminul cultural din 2 Mai

0
1299

Cultura la Liman: Artista Silvia Radu a avut o conexiune fantastică cu zona 2 Mai- Vama Veche! Dar, pe lângă lucrările de excepție, Silvia Radu și soțul – sculptorul Vasile Gorduz, au lăsat acestui loc o moștenire pentru totdeauna: o biserică!

Iată povestea, spusă chiar de Silvia Radu pentru Formula As!

„La Vama Veche nu exista biserică. Intrai în România, ieșeai din România și nu aveai biserică. Era un sacrilegiu! Și ne-am zis că trebuie să o facem. Întâi am vrut să facem mânăstire. Găsisem un loc mai sus de sat. Știti cum era? Parcă era însemnat de Dumnezeu! Era plin tot de pelin din acela argintiu, de strălucea stins ca o năframă uriașă de icoană. Dar nu s-a putut face nimic, pentru ca sătenii nu au vrut să meargă prin noroi până la biserică. Și atunci, Părintele Sofian a zis: “Bun. Nu ai putut să faci mânăstire, fă biserică acum, pentru că după aia n-ai să mai poți s-o faci. Fă-o!”. Și am făcut-o!
Am încercat să strâng fonduri. Mi se cumpăra o lucrare exact când trebuia. Și tot eu am făcut și altarul bisericii, cu Praznicarele și Maica Domnului, în reliefuri de argint; ofranda mea de artist pentru Iisus Hristos! Era normal să fie așa. Alții cresc copii. Trebuie să-i hrăneasca, să-i îmbrace, să le facă o casa. Noi n-am avut copii. Am crescut o biserică!“, povestea Silvia Radu, în interviul acordat Formula As!

Expoziție de pictură Silvia Radu, 13 iulie – 15 august 2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 07.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply