„Viitorul Ecoturismului în România”, conferință organizată la Zăbala, în județul Covasna, de Ambasada Austriei, în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și alte entități cu profil turistic

0
462

farmec.ro
carturesti.ro%20

Potențialul de dezvoltare al ecoturismului în România, pe fundalul existenței unui cadru legislativ, dar și a unor politici țintite apreciate la nivelul Comisiei Europene, a reprezentat principala temă de discuție în cadrul conferinței „Viitorul Ecoturismului în România”, organizată săptămâna trecută, pe 21 iunie a.c., la Zăbala, județul Covasna. Conferința a fost organizată de către Ambasada Austriei și Advantage Austria, Secția Comercială București, în colaborare cu Asociația de Ecoturism din România (AER) și în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

„România poate deveni o destinație ecoturistică importantă pe plan european! La nivel de țară, există Strategia Națională pentru Ecoturism, a cărei viziune cuprinde dezvoltarea și promovarea unei rețele de destinații ecoturistice pe plan național și internațional, fapt ce aduce și o îmbunătățire a vieții comunităților locale. Planul de acțiuni, în curs de realizare, va urmări aceste obiective, precum și conservarea resurselor naturale și culturale. Mai mult, România este prima țară care a adoptat Standardul European de Certificare în Ecoturism. Acest sistem voluntar aduce o serie de beneficii destinațiilor care au obținut certificarea, care se referă inclusiv la oportunități de finanțare”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

„Prin inițiativa economică ReFocus Austria, Guvernul federal austriac dorește să consolideze relațiile economice cu țările partenere, cum ar fi România. Un accent al Refocus Austria se pune pe teme precum durabilitate și turism. Austria este cunoscută la nivel mondial ca destinație eco-prietenoasă și durabilă și oferă în acest domeniu mult know-how. Prin Conferința de Ecoturism ReFocus Austria de la Zăbala, actorii austrieci și români din domeniul ecoturismului au reușit, cu succes, să facă schimb de experiență și să se conecteze. Un lucru este clar: turismul viitorului trebuie să fie sustenabil!”, a declarat E.S D-na Adelheid Folie, ambasador al Republicii Austria în România.

„Acest tip de acțiune inclusivă prin care ne unim forțele pentru a ajuta dezvoltarea ecoturismului, dar și a turismului, în general, din România, prin transferul de expertiză austriacă și schimb de bune practici, constituie un prim pas important în direcția unei cooperări sectoriale aprofundate la nivelul relațiilor bilaterale dintre cele două țări. Turismul și temele legate de sustenabilitatea în turism sunt priorități ale dialogului politico-diplomatic cu Austria, iar sarcina noastră – și, în același timp, obiectivul nostru – este să identificăm structuri și mecanisme bilaterale dinamice prin care această cooperare sectorială să poată fi extinsă și dezvoltată în viitor”, a declarat E.S. Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Republica Austria.

„Conferința a reunit mulți profesioniști în domeniul ecoturismului din România, precum și experți austrieci, cu scopul de a face schimb de opinii, de a transfera know-how, de a crea conexiuni, precum și de a evalua potențialul acestui sector. Sperăm să putem impulsiona noi inițiative și astfel, să fim martori la dezvoltarea unor proiecte de amploare în România, precum și la o poziționare tot mai puternică, la nivel internațional, a brandului turismului românesc. Mai mult, în opinia mea, societatea și turistul acordă o atenție tot mai mare protejării mediului, iar România are un potențial enorm în ecoturism. Astfel, frumusețea naturii poate fi accesibilă într-un mod durabil”, a declarat Gerd Bommer, consilierul comercial al Ambasadei Republicii Austria în România.

În marja evenimentului, MAT a organizat un infotrip pentru 9 jurnaliști și bloggeri austrieci. Călătoria a durat o săptămână (20-26 iunie), incluzând și participarea la conferință. Printre destinațiile și obiectivele vizitate menționăm domeniul Mikes din Zăbala, Cristian, Rupea, Viscri, Salina Turda și Muzeul Astra din Sibiu. Invitații au putut paricipa și la premiera piesei „Moartea Regelui” (E. Ionesco), în cadrul deschiderii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). Acțiunea a beneficiat de susținerea Ambasadei României în Republica Austria, a Consiliului Județean Sibiu, Asociațiilor de Turism din Sibiu și Brașov și, nu în ultimul rând, a Consulatului Onorific al Austriei în Timișoara.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Austria poate deveni o piață importantă în ceea ce privește furnizarea de turiști pentru România, fiind în primul rând o destinație de proximitate. Țara noastră este deschisă iubitorilor de natură, celor care caută turismul de sănătate, dar și pentru cei care vor să descopere viața la țară, cultura, natura și autenticitatea”, a adăugat ministrul Cadariu. În acest sens, jurnaliștii și bloggerii care au efectuat vizita de lucru vor fi veritabili multiplicatori de mesaj, impulsionând evoluția cererii și circulației turistice.


Mangalia News, 02.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply