Sudul litoralului este noul pol al dezvoltării turismului estival, iar turismul se dezvoltă prin implicarea sectorului public și mediului privat, afirmă Radu Cristian, primarul Mangaliei [galerie FOTO]

0
714

farmec.ro
carturesti.ro%20
”Zilele trecute, ministrul Turismului, domnul Constantin-Daniel Cadariu, a fost la Mangalia pentru a discuta despre pregătirea noului sezon estival. Cu această ocazie, am reluat ideea dezvoltării turismului, prin implicarea sectorului public și mediului privat. Primăria Mangalia a modernizat, deja, cu fonduri UE, stațiunile Saturn și Neptun, precum și falezele Mangalia-Saturn și Neptun. Din toamnă, vom demara un proiect similar la faleza din Cap Aurora. Totodată, am depus dosarele pentru modernizarea stațiunilor Venus și Jupiter, cu finanțare guvernamentală sau europeană. In teren, echipele municipalității lucrează de câteva luni pentru igienizarea domeniului public si întreținerea marilor suprafețe de spații verzi. In acest context, marii investitori nu au întârziat sa apară. In toate stațiunile Mangaliei, se construiesc hoteluri noi și se modernizează cele vechi.
Așa cum a relatat și presa centrală, sudul litoralului este noul pol al dezvoltării turismului estival. Totuși, nu putem avea un turism civilizat, dacă nu se respectă cele mai elementare reguli de comerț. Nu putem atrage turiști și mari investitori cu statiuni de tip bazar, chioșcuri pe spații verzi, mărfuri întinse pe trotuare și comercianti de tot felul, care agasează, efectiv, turistul. De aceea, încă de anul trecut, CL Mangalia a adoptat o Hotărâre prin care se impun noi reguli de comerț, in încercarea de a avea un turism civilizat, de tip european. Chiar dacă, intr-o primă fază, aceste măsuri pot părea nepopulare pentru unii, eliminarea comerțului stradal și de întâmpinare, pe domeniul public, va reda spațiul turiștilor, exact ca și în cazul demolării garajelor, atunci când, abia după implementarea măsurii, cetățenii au realizat că s-a aerisit orașul și s-au creat mai multe locuri de parcare. Sunt măsuri necesare, menite sa atragă mai mulți turisti și investitori privați, care vor contribui la dezvoltarea turismului, ca principal motor al economiei locale”, transmite Radu Cristian, primarul Mangaliei, pe pagina sa de socializare.

Mangalia News, 09.06.2022.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply