”Sprijin pentru România”, un nou pachet de măsuri sociale și economice, lansat de Coaliția de guvernare. Amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni, una dintre măsurile agreate

0
1018

Coaliția de guvernare a decis, luni, 23 mai a.c, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Acest pachet cuprinde:

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci, pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare, din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat, începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.


Mangalia News, 24.05.2022.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply