Departamentul pentru Românii de Pretutindeni acordă finanțări de până la 500.000 de lei per proiect | Educația și Cultura, domenii prioritare, în anul 2022 | Documente utile

0
655
Asociațiile, fundațiile, unitățile de cult, organizațiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, organizațiile internaționale, precum și persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate pot aplica pentru finanțare în cadrul sesiunii de finanțare 2022 derulată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Programele de finanțare sunt orientate spre domeniile:

  • Educație – păstrarea și afirmarea identității lingvistice a românilor de pretutindeni și formarea noii generaţii, care să reprezinte România și interesele românești în străinătate. Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul acestui program este 500.000 lei pe proiect.
  • Cultură – păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității etnice, culturale, religioase și lingvistice a românilor din vecinătate şi din diaspora, precum şi întărirea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării. Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul acestui program este 300.000 lei pe proiect.
  • Societatea civilă – sprijinirea, consolidarea şi extinderea mediului asociativ în comunităţile locuite de români şi solidaritatea pe care societatea civilă o generează în rândul comunităţilor de români. Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul acestui program este 100.000 lei pe proiect.
  • Mass-media – păstrarea şi afirmarea identităţii culturale a românilor, promovarea României şi a valorilor comunităţilor româneşti, prin sprijinirea mass-mediei de expresie românească din comunităţile româneşti de peste hotare. Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul acestui program este 50.000 lei pe proiect.
  • Spiritualitate şi tradiţie – păstrarea identităţii spirituale şi respectarea libertăţii religioase a românilor de pretutindeni. Plafonul maxim acordat pentru proiectele depuse în cadrul acestui program este 200.000 lei pe proiect.

Domeniile prioritare în anul 2022 sunt Educație și Cultură.

Cererile de finanțare se pot depune până la 30 iunie 2022.

Detalii, aici: Ghidul-de-finantare-2022 Depart pentru Romanii de Pretutindeni.

Documente utile, aici: http://dprp.gov.ro/web/sesiune-de-finantare-2022/.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 24.05.2022.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply