Luna Mai, lună verde, la Limanu și 2 Mai! Acțiuni de voluntariat pentru plantări si ecologizarea mediului

0
585
Euvreaucuratenie.Tu? Astăzi, mai mult decât oricând, fiecare dintre noi trebuie să se implice în acţiuni voluntare menite a proteja mediul înconjurător, a recreea natura în care plantele şi copacii să-şi regăsească locul binemeritat. Dacă fiecare dintre noi plantează azi un copac sau ecologizează un spatiu, mâine vom respira un aer mai curat, natura ne va răsplăti.

LUNA MAI, LUNĂ VERDE, LA LIMANU ȘI 2 MAI este o mişcare de amploare de ecologizare si plantare, care are ca scop promovarea activităţilor de ecologie organizate in parteneriat de către Primăria comunei Limanu – Limanu Verde, Școala Gimnazială Nr.1 Limanu, Asociația de Părinți Limanu, Asociația Fără Asfalt.
Oricine dorește poate participa la program! Primăria Limanu a recomandat si avizat zonele pentru plantări si ecologizare.

  • 16 -19.05.2022 în intervalul orar 9:00-11:00, voluntari, elevi, profesori și părinți vor planta copaci în comuna Limanu, zona Valea lui Stănilă;
  • 20.05.2022, în intervalul orar 10:00-14.00, voluntari, elevi, profesori și părinți vor ecologiza zona Peșterii Limanu;
  • 27.05.2022 – voluntari, elevi, profesori și parinți vor ecologiza plaja de la MICUL GOLF din 2 Mai, până la VAMA VECHE, pentru a pregăti zona TRIATLONULUI LA MARE, din 04.06.2022, când Fara Asfalt organizează un eveniment în natură,  cu înot în mare, alergare pe plajă și pe faleză și plimbare cu bicicleta în natură.

În proiectul ”LUNA MAI, LUNĂ VERDE, LA LIMANU ȘI 2 MAI”, organizatorii au ca obiective:
-creşterea conştientizării rolului major pe care societatea ar trebui să-l joace în protecţia şi recrearea mediului AICI, ACUM, ASTĂZI, prin plantarea de copaci şi ecologizare.
-promovarea către marele public a activităţilor de voluntariat pentru protecţia mediului şi a implicării noastre ca cetăţeni responsabili, societăţi comerciale, asociaţii, instituţii ale statului în această mişcare.
-educarea tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului, prin implicarea ei activă în acest program.
-obţinerea de rezultate măsurabile la nivel de comuna, școala, ONG, evaluate în fiecare an, în noiembrie.

“Ecologia restaurează demnitatea omului de a fi cetățean al biosferei, cu toate drepturile și obligațiile pe care le implică experiența acestei demnități”. – N. Boscaiu.


Mangalia News, 15.05.2022. (sursa: Euvreaucuratenie.Tu?).piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply