Muzeul de Arheologie “Callatis” Mangalia organizează sâmbătă, 14 mai, cea de-a XVIII-a ediție a evenimentului cultural „Noaptea muzeelor”

0
1175

Muzeul de Arheologie “Callatis” Mangalia organizează sâmbătă, 14 mai, cea de-a XVIII-a ediție a evenimentului cultural „Noaptea muzeelor”.

Ediția din acest an propune publicului o serie de activități menite să valorifice și să popularizeze patrimoniul callatian. În cadrul evenimentului vor fi organizate, pentru publicul tânăr, ateliere tematice cu caracter participativ, de asemeni vor fi susținute, pentru pasionații de istorie, comunicări științifice de către colectivul de cercetare de la Mangalia. Îi vom avea alături și pe prietenii muzeului: tineri artiști, dar și maeștri consacrați din mun. Mangalia care ne vor delecta cu momente artistice emoționante.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai. România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. (www.muzeucallatis.ro).


Mangalia News, 07.05.2022, 10.05.2022, 14.05.2022.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply