Proiectul ”Arc peste timp” – Teatru dans, benzi desenate şi tururi arhitectonice în cetăţile şi comunele din Dobrogea

0
1089
Proiectul Arc peste timp, implementat de ADEMED – Asociația pentru Dezvoltare și Mediu și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, își propune să realizeze ateliere de benzi desenate cu elevii şi cadrele didactice din 4 şcoli din Dobrogea rurală, urmate de realizarea de spectacole de teatru-dans participativ în 3 situri arheologice ale unor cetăţi din regiune: Albeşti, Istria şi Capidava.

Vor avea loc tururi ghidate de ADEMED, pentru descoperirea elementelor identitare ale construcțiilor locale, transpuse apoi în machete confecţionate de participanţi şi de spectacole de teatru-dans participativ, chiar în locațiile naturale din apropierea celor 4 şcoli participante.

Prin proiect vor fi realizate hărți sculptate, ce înfățișează clădiri emblematice din localitățile participante. Hărțile vor fi expuse în școlile din comunele Albeşti, Istria, Topalu şi 23 August, judeţul Constanţa, împreună cu fotografiile realizate în timpul atelierelor.

În acest mod proiectul va antrena comunitățile locale, puțin expuse la cultură, în revitalizarea și promovarea peisajului cultural al Dobrogei rurale.

Gabriela Staicu.


Mangalia News, 06.05.2022.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply