Marea Neagră este turcoaz, primăvara, culoare pe care turiștii nu o văd în sezonul estival

0
1481
Imaginile spectaculoase de pe rețelele de socializare, cu Marea Neagră care are o superbă nuanță turcoaz în această primăvară, îi uimesc pe mulți români. Vara, când turiștii ajung pe litoral, marea nu are culoarea azurie, astfel că locuitorii din multe zone ale țării au impresia că fotografiile făcute în primele luni ale anului sunt prelucrate.

Imaginile spectaculoase de pe rețelele de socializare, cu Marea Neagră care are o superbă nuanță turcoaz în această primăvară îi uimesc pe mulți români. Vara, când turiștii ajung pe litoral, marea nu are culoarea azurie, astfel că locuitorii din multe zone ale țării au impresia că fotografiile făcute în primele luni ale anului sunt prelucrate.

De ce este Marea Neagră mai frumoasă primăvara?

Mulți dintre noi am observat în această perioadă, că Marea Neagră are o superbă nuanță de albastru-turcoaz și este extrem de limpede. Cu toții o admirăm și ne întrebăm care este motivul și de ce seamănă atât de mult cu apa azurie pe care am văzut-o pe plajele din Grecia sau Turcia. Totuși, de ce Marea Neagră nu este turcoaz și vara?

”Apa mării este azurie în această perioadă, în primul rând pentru că este rece. Când are temperaturi scăzute, de 6 până la 12-13 grade este mai limpede decât cea cu temperaturi ridicate, în care trăiesc multe vietăți, alge și crustacee, cărora nu le place apa rece.

În al doilea rând, ea are o nuanță turcoaz, fiindcă are o concentrație mai mică de săruri din apele de topire care vin de pe munți, din cele 5 fluvii, care aduc apă dulce în Marea Neagră.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Apoi, este vorba de algele care sunt prezente în mare. Vara, apa se încălzește și apar în Marea Neagră alge brune și verzi, care dau alte nuanțe apei, de aceea, turiștii care vin la mare doar în sezonul estival nu o văd turcoaz. […]

Continuarea, pe discoverdobrogea.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply