Noi locuri de joacă pentru copii, în cartierele Mangaliei

0
976
Primăria Mangalia va amenaja noi locuri de joacă, dar și spaţii de recreere şi parcări de reședință, pe străzile Sirenei și Petru Maior.

Conform proiectului tehnic, vechiul amplasament al spaţiului de joacă situat pe strada Sirenei va fi prevăzut cu noi componente de joacă şi relaxare pentru copii. Astfel, pe suprafaţa destinată activităţilor în aer liber se va monta covor cauciucat şi vor fi create și locuri de relaxare pentru adulţi. Alt spațiu de joacă va fi înființat pe strada Petru Maior, unde va exista și o amenajare peisagistică, dar şi locuri de parcare. În acest cartier, vor fi amplasate elemente de joacă pentru copii cu vârste de la 0 la 12, cum ar fi: tobogane, balansoare, sisteme de căţărare, carusele sau elemente cu obstacole. Totodată, va fi montat mobilier urban şi amenajate mai multe locuri de parcare, inclusiv un loc pentru persoanele cu dizabilităţi. Perimetrele spaţiilor de joacă vor fi securizate cu gard şi porţi de acces, iar întreaga zonă destinată copiilor va fi prevăzută cu sistem de iluminat ambiental.

„Proiectele de sistematizare a cartierelor oraşului au fost mereu o prioritate pentru municipalitate. Ne dorim ca în toate cartierele să avem spaţii de joacă pentru toţi copiii, zone verzi bine îngrijite, locuri de relaxare atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Acum câțiva ani, Mangalia avea doar câteva asemenea spaţii, dar cu elemente de joacă improprii, ba chiar periculoase. Dorim ca toți copiii să se joace în locuri sigure, atractive şi prietenoase. În prezent, suntem în faza de eliberare a avizelor și sperăm ca în cel mai scurt timp să intrăm cu lucrările în teren. Acordăm o atenţie deosebită fiecărui proiect şi ne bucură faptul că reuşim să dezvoltăm infrastructura de recreere existentă în oraşul nostru”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Reiterăm faptul că, în ultimii doi ani, autorităţile locale au demarat şi realizat proiecte de înfiinţare a unor locuri de joacă, în mai multe zone ale oraşului, printre care Bd. Callatis, Parcul Diana, Parcul Balnear, strada Muncitorului, strada Oituz sau cartierul de case al orașului.


Mangalia News, 20.04.2022.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply