Ovidiu Oprea – Bricul Mircea, plecarea în primul marș de instrucție din 2022 [Foto/VIDEO] 

0
1349

farmec.ro
carturesti.ro%20

Nava-școală „Mircea”, Ambasadorul Onorific în Serviciul României pe mările și oceanele lumii, a plecat joi, 24 martie 2022, ora 11.00, din portul militar Constanța, în primul marș de instrucție din anul acesta. La bordul velierului, se vor instrui 94 de elevi din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ioan Murgescu”. Pe timpul marșului, sunt planificate escale în porturile Souda din Grecia, Sète din Franța, Castellón din Spania, Napoli din Italia și Istanbul din Turcia, urmând să revină la Constanța la data de 17 mai, chiar în ziua în care nava marchează 83 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.

În perioada 12-18 aprilie, velierul va participa la Festivalul Maritim Internațional „Escala de la Sète”, onorând astfel invitația adresată Forțelor Navale Române de către șeful Statului Major al Marinei Franceze, Amiralul Pierre Vandier, iar în perioada 21-25 aprilie, nava românească va lua parte la Festivalul Maritim Internațional „Escala a Castelló”, organizat de municipalitatea orașului Castellón din Spania. În aceeași perioadă, echipajul navei-școală „Mircea” va sărbători Sfintele Paști alături de cea mai numeroasă comunitate de români din Spania, cea din Castellón.

Mircea este si un veritabil ambasador al turismului în lume, în acest sens, la bordul navei există materiale de promovare ale celor mai titrate destinații de vacanță din județul Constanța și Prahova, care vor fi distribuite autorităților locale din porturile vizitate.
Pe durata marșului desfășurat în Marea Mediterană, viitorii maiștri militari de marină își vor completa cunoștințele teoretice și își vor însuși noi deprinderi practice de navigație cu vele și cu motor, de urcare în arboradă, de utilizare a mijloacelor de semnalizare, precum și tehnici de asigurare a vitalitatății navei.
Bun cart înăinte, Mircea!

Ovidiu Oprea (24 martie 2022).

MN: Alte articole ce cuprind fotografii realizate cu mult har de Ovidiu Oprea și publicate de Mangalia News, puteți viziona AICI.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 31.03.2022.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply